class=first-letter-big>Ф рапиращ случай на нехуманно отношение към животни. Неизвестни изхвърлиха

...
class=first-letter-big>Ф рапиращ случай на нехуманно отношение към животни. Неизвестни изхвърлиха
Коментари Харесай

Изхвърлиха в река над 200 живи новоизлюпени пилета

class= " first-letter-big " > Ф рапиращ случай на нечовешко отношение към животни. Неизвестни изхвърлиха над 200 живи пилета в река край Ловеч. Инцидентът е от нощес, а по случая работят полицията и Агенцията по храните, осведоми.

Недалеч от ловешкото село Казачево незнаен причинител изхвърля животните. Те са

открити инцидентно от преминаващ човек, който е документирал фрапиращата панорама .

При подаване на сигнал в полицията стартира следствие на случая.

Маргарита Любенова е един от дребното регистрирани птицевъди. Фермата ѝ в село Казачево е празна, защото сезонът не е почнал. От Агенцията по храните търсят първо нея.

„ Аз бях толкоз шокирана. Това е ненормално. Къде е логиката – люпиш пилета и ги изхвърляш. И нощес ми се обади докторът и ме пита дали люпя. Аз му споделих, че не люпя. Първите пилета са на 23-и и те са за различен човек. Не са за мен”, сподели Любенова. Тя подозира предумисъл в това деяние. „ Не е хубаво човек да се пробва да ненавижда, да злепоставя различен човек по този метод. Да се занимава с такива неща”, изясни Любенова.

Местни хора се пробвали да спасят живите пилета, само че не съумели .

От Община Ловеч през днешния ден започнаха почистване на мястото. „ Събираме умрелите птици и чакаме компания да пристигна и извози този артикул. След това стартира стерилизация на региона и частите за недопускане на разпространение на разнообразни типове заболявания”, сподели зам.-кметът на Ловеч Даниел Колев.

От Агенцията по храните са се самосезирали по случая. Назначена била незабавна инспекция, взаимно с полицията и представители на Община Ловеч, предвид на усложнената конюнктура с грип по птиците в прилежащата област Плевен. Предстояло да се откри, кой е изхвърлил пиленцата на възраст два дни. А жителите на село Казачево дефинират случилото единствено по един метод – като закононарушение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР