class=first-letter-big>Д епутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи

...
class=first-letter-big>Д епутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Валентин Радев коментира скандала с автомобилите на МВР

class= " first-letter-big " > Д епутатът от ГЕРБ и някогашен министър на вътрешните работи Валентин Радев с първи коментар по отношение на разрасналия се през последните дни скандал с публичната поръчка на високопроходими коли за Министерство на вътрешните работи.

Именно в неговия мандат продължава публичната поръчка за закупуването на колите.

"Към встъпването ми в служба на 04 май 2017 година беше на разположение завършена процедура за извършена социална поръчка за доставка на коли - с Решение от 20 април 2017 година Решението беше в процедура по обжалване (делото в Комисия за защита на конкуренцията е формирано на 4.05.2017 г.) и има влезнали в действие Решения на Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд. И двата способени органи са постановили решения, с които са открили, че не са налице нарушавания при осъществяване на процедурата по възлагане на публичната поръчка. Тези две решения ми дадоха убеденост, че процедурата е изцяло законосъобразна и аз, в качеството ми на възложител, бях задължен да сключа контракт. След Решението на Върховния административен съд, като орган, осъществяващ правосъден надзор върху процедурите, възлагани по реда на Закон за обществените поръчки, не беше налице ни минимум подозрение за съществуване на нарушавания, както и нямаше правно съображение за не привършване на процедурата със подписване на контракт ", изясни депутатът във Фейсбук.

"Защо и по какъв начин служебното държавно управление е избрало този реализатор и има ли нарушавания, за които OLAF алармира, е работа на българската прокуратура. Политическите интриги във връзка тази социална поръчка удостоверяват само безсилието на основателя им в борбата за втори президентски мандат и подценяването интелигентността на българския гласоподавател ", добави още той.

Към встъпването ми в служба на 04 май 2017 година беше на разположение завършена процедура за извършена социална поръчка за...
Публикувахте от в

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР