class=first-letter-big>А ко българските политици четяха правилно Левски през последните 30

...
class=first-letter-big>А ко българските политици четяха правилно Левски през последните 30
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако политиците четяха правилно Левски, България щеше да е друга

class= " first-letter-big " > А ко българските политици четяха вярно Левски през последните 30 години, България щеше да е друга, разяснява във Велико Търново вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Той напомни, че в едно друго време Левски е представян като ляв и напредничав, а в този момент го поясняват като първия европеец с нова идеология, а Левски е българин с българска идеология.

По думите му има двама души в новата българска история, с помощта на които се е оформила националната концепция, това са Паисий Хилендарски и Васил Левски. Според него не би трябвало да приписваме Левски към непознати идеологии.
class= " label-num " >
Във Велико Търново вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов взе участие в деянията, отдадени на 148 години от гибелта на Васил Левски. Пред паметника на Апостола в НВУ "Васил Левски " той сервира цветя, поздрави офицерите, курсантите, кадетите, сержантите и бойците и награди отличени курсанти в конкурс за есе, отдадено на гибелта на Апостола на свободата.

Началникът на висшето учебно заведение бригаден военачалник Иван Маламов връчи на министъра на защитата почетния знак на висшето учебно заведение.

Пред публицистите вицепремиерът разяснява идните парламентарни избори, като уточни, че с общи приказки и общи заклинания, със сеене на клюки не се реализира нищо, с изключение на объркването на хората, все по-малка изборна интензивност и разделяне на българската нация на враждуващи лагери.

Според него има няколко дела, към които може да има обединяване. Сред тях е оправянето с демографската рецесия, гарантиране на сигурността, опазването на българското земеделие, което в продължение на повече от 140 години е било метод за излизане от икономическите рецесии в страната.

Каракачанов изрази опасения, че в случай че в идващия парламент влязат хора, които се ненавиждат между тях, те няма да могат да осъществят консенсус за добруването на обществото.

Вицепремиерът перифразира думите на Левски, че всички български жители би трябвало да са равни пред българските закони, без привилегии и ограничавания на правата на основа на пол, етнос и религия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР