Citroen уволниха Крис Мийк от своята състезателна редица в Световния

...
Citroen уволниха Крис Мийк от своята състезателна редица в Световния
Коментари Харесай

Citroen уволниха Крис Мийк от WRC програмата

Citroen уволниха Крис Мийк от своята спортна редица в Световния рали шампионат (WRC) поради прекомерно високия брой произшествия. Тимът освобождава водача още преди сезонът да бъде преполовен. Мийк бе превозен с хеликоптер в болница за спомагателни проучвания след последната си злополука през миналия уикенд в Португалия. Британецът се заби челно в дърво, а съгласно експерти не пострада съществено само с помощта на автомобила.

SS12: @krismeeke crash #RallydePortugal #WRC #wrclive pic.twitter.com/SkbhgzvSyL
— WRC (@OfficialWRC) May 19, 2018
Той бе считан за точния човек, който да направи мечтано завръщането на френския отбор в шампионата през 2017 година. В последна сметка обаче финишира седми и за малко бе оставен да почива през лятото поради разочароващия старт. От началото на 2018-а пък заема осмо място в генералното класиране.

Шефът на тима Пиер Буда съобщи, че случаите на Мийк са го предиздвикали да освободи спортната двойка от съображения за сигурност. " Не бе елементарно решение, тъй като ще афектира един екипаж, само че в огромната си част е взето с оглед сигурността на водача и навигатора. Може да кажем, че е превантивна мярка ", съобщи Буда.

В изказването си отборът добавя, че рисковете, които Мийк е поемал, са нечестни от спортна позиция.

Due to an excessively high number of crashes, some of which were particularly heavy, Citroën Racing WRT has decided to terminate the participation of Kris Meeke and Paul Nagle in the 2018 WRC. #WRC
https://t.co/n5x6AZuSGj
https://t.co/EVdv30HQ6X pic.twitter.com/7tJINTAyso
— Citroën Racing (@CitroenRacing) May 24, 2018
В идващия кръг от WRC в Италия спортната редица на френския екип ще бъде запълнена от Крейг Брийн и Мадс Остберг, който до момента участваше отчасти в шампионата.

Деветкратният рали първенец Себастиан Льоб има още една планувана демонстрация във WRC - в края на сезона в Испания. От идващия сезон обаче сходни частични изяви в тима на Citroen са малко евентуални.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР