Citroen C4X 24 сантиметра не са никак малко и не говорим

...
Citroen C4X
24 сантиметра не са никак малко и не говорим
Коментари Харесай

Авто Фест, 2.06.2023: Citroen C4X и Mercedes-Benz T-class

Citroen C4X

24 сантиметра не са по никакъв начин малко и не приказваме за известната смешка с дамите и паркирането. Citroën C4 X е по-дълъг от общоприетия C4, който ви представихме преди 2 години, с тъкмо 24 сантиметра. Реално това е L версия, като че ли идваща от китайския пазар, а Citroën запълва нишата до С5Х. И по традиция не прави обичаен хечбек или седан, каросерията е нещо приблизително сред комби, хечбек и кросоувър. Също и с увеличената дължина е повишен размера на багажника, от 380 на цели 510 литра.

Отвън автомобилът е същият както общоприетия С4. Има двойни фарове, светлинният автограф е във формата на шеврон. Хромирани лайсни начело красиво подчертават в предната част и минават в логото на компанията. Отстрани има присъщия еърбъмп, стоповете също са въодушевени от шеврона. Вратата на багажника има вграден заден спойлер.

Разликите идват от по-издължения и грациозен профил, напомнящ и на купе, само че пък задницата е станала много по-обикновена от тази на общоприетия С4 и даже леко припомня на бюджетника C Elysee.

С4 Х също има новия инфорaзвлекателен интерфейс My Citroën Drive Plus, който дебютира в C5 X.

Доста мъдро е измислено панелчето за телефона ви - подложка за безжично зареждане, обикновено USB отдясно и USB-C отляво. Така без значение с какво устройство разполагате ще сте сигурни, че ще можете и да го заредите, и да го клонирате на главния екран. За свързване с Apple CarPlay и Android Auto не ви е нужен кабел. Нито в допълнение възнаграждение като при Мерцедес, да вземем за пример.

При пускане всякога би трябвало да натискате ОК на известието за запознаване със системата, кормилото има елипсовидна форма и захващането е единствено с един голям лъч с пияно лак. На вратите има мек текстил, който укрепва стила, седалките са красиво завършени и също сходно на Opel и Peugeot обезпечават превъзходен съпорт за гърба. Което бихте оценили много на дълъг път. Изненадата тук е, че имате даже масаж на шофьорската седалка.

Всъщност масаж има даже и за пасажерската седалка, въпреки да не е изключително впечатляващ. Citroen постоянно са обръщали изключително внимание на комфорта на креслата си и тези не вършат изключение. Те са по-широки от нормално с сърцевина вид мемори пяна и са извънредно комфортни. Не държат устойчиво в завоя, само че ви отпускат меко като канапето в у дома. Но както сподели Наско, откогато Stelantis закупи и Opel, започнаха да употребяват и тяхното ноухау за седалките, което е получило документ от немската асоциация за здрави гърбове AGR.

Предните седалки имат затопляне.

Жабката пред пасажера начело е разграничена на две, горната част се отваря постепенно като в премиум автомобил, долната поема по-обемисти предмети.

Чекмеджето от горната страна е планувано за таблет, за който се предлага и специфичен калъф, който може да бъде закачен като екран пред пасажера на специфична стойка.

Моделът идва дружно с изцяло електрическата версия, която в някои европейски пазари е единствената, която ще се предлага за разновидността Х. Но тук още не сме узрели за това. И в гамата има бензинови и даже дизелови мотори, което е все по-голяма необичайност за промишлеността. Електрическият автомобил има пробег до 360 км, а мощността е 136 к.с., колкото на всички електрически коли в групата.

При нас моторът е бензинов 1,2, 3-цилиндров със 130 к.с. Базовата версия е със 100 к.с., само че даже и при нас в топ равнището се усеща минус на най-малко 20 к.с. при изпреварване. Моторът се замисля леко поради турбо дупката, само че при по-високи обороти има скорост.

Според мен пък, моторът е повече от съответен за сходна кола.

Citroën С4 може да бе владетел в ралитата за повече от десетилетие, само че серийният вид несъмнено не е бърза кола и за спорт. А фамилен автомобил, чиито клиенти ще се радват на новото окачване Citroën Advanced Comfort. Ходовата част филтрира отлично пътя и имитира именитото хидро-пневматично окачване, без да има сфери. Но пък на дупки и неравности има мощно тракане.

Автомобилът има до 20 системи за асистенция, осигуряващи сигурност и успокоение за водача и пасажерите.

Цената на Citroen С4 X стартира от малко над 48 хиляди лева, а версията със 130 к.с., която караме ние - от близо 56 хиляди лева с Данък добавена стойност.

Тестът на Mercedes-Benz T-class вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР