Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroen C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus,

...
Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroen C4 Cactus, Dacia
Duster, Ford Focus,
Коментари Харесай

Линда Джексън, СЕО на Citroen, е първата жена член на залата на славата “MANBEST”, Питър Хорбъри, шеф дизайнер на Geely Automotive Group е “DESIGNBEST 2018”. Ясни са и финалистите за наградата “AUTOBEST 2019”

Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroen C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed и Toyota Corolla сa финалистите в европейския конкурс “AUTOBEST 2019 ”. Те ще се състезават за премията “Best Buy Car of Europe in 2019 ”. 31 членове на журито ще имат последните си усещания и ще гласуват следващия месец, а спечелилият ще бъде обявен на 15-и декември.

“Тази година имаме рекорден брой автомобили във финала на европейското състезание. Това е разследване на решението на членовете на журито че новите модели на трите марки на PSA Group ще участват като един – за пръв път в историята на състезанието AutoBest. Увеличеният брой финалисти ще направи таздгодишната надпревара още по-вълнуваща. Другото нещо което се случва за пръв път е че Citroen ще е марката уччастваща с два модела във финала ” - съобщи Дан Вардие, създател и президент на организацията AUTOBEST. Според правилата на AUTOBEST, журито взема решение броят на финалистите всяка година.

AUTOBEST разгласява и логото ”European AUTOBEST 2019 Finalist ”. Tо ще може да се употребява от седемте производителя с коли финалисти в техните информационни и промоционални кампании.

На 27 и 28-и ноември членовете на журито ще се съберат в тестовия център Вайрано, края Милано, Италия за финалния тест на моделите. “ В AutoBest вършим едни от най-комплексните и близки до действителноста проби в областа на автомобилните медии. Преди няколко години ние в съдействие ASC започнахме пътни и пистови тествания в тестовия център на изданието Quattroruote, водещото италианско списание и член на AutoBest. За пръв път наложихме напредничавата форма-събеседване “Въпроси и отговори/ Q&A в автомобилната промишленост. Всичко това прави събитието ни във Вайрано уникално в света на европейските автомобилни медии ” - показа инж. Иля Селиктар президент на журито AUTOBEST.

Наградата “MANBEST 2018 ”,която е водеща “Зала на славата ”, отдадена на най-добрите топ-мениджъри в промишлеността, тази година се присъжда на Линда Джексън, CEO на Citroen. “В един свят доминиран от мъже, Линда е отличен образец за заслужен и конкурентен на мъжете топ-ръководител. Тя е първата жена определена в 18-годишната вече история на “;ANBEST Hall of Fame ”. Всички сме доста разчувствани и удовлетворени да я имаме в най-важната изложба от топ-мениджъри в световната автомобилна индустрия ” - сподели Дан Вардие.

Tазгодишното самопризнание “DESIGNBEST 2018 ” е за Питър Хорбъри, шеф-дизайнер на Geely Automotive Group. С включването си в тази специализирана “Зала на славата /Hall of Fame/, непокътната единствено за най-добрите дизайнери, Хорбъри получава европейско признание за невероятната си работа като автомобилен дизайнер, който съумя да дефинира дизайнерския език на няколко марки. През поседните години той ръководи дизайнерските центрове на Geely automotive group, които работят за марките Lynk & Co, London taxi, Lotus, Volvo и Geely.

Призът “TECHNOBEST 2018 ” отива при френската марка DS за нейната ситема Active Scan Suspension. В нея за пръв път се употребяват камера, четири датчика за височина и три за ускорение за сканиране на пътя пред автомобила за неравности и дупки, след което надлежно интензивно се настройва и работи окачването на автомобила. Това е забележителна технология осигуряваща предвидимо удобно возене за пътниците в автомобила. Тази премия е и първата за тази френска марка, а за AUTOBEST тя се връща след две години неявяване, след като журито през тях решаваше, че няма почтено достижение за нея.

Тазгодишната влиятелна премия “SPORTBEST 2018 ” е за Toyota Motor Company поради постигнатите забележителни резултати в моторните спортове. Toyota има дълга и сполучлива история в доста разновидности на моторните спортове на най-високо равнище – от Формула 1, през Indycar, надпреварите за издръжливост и ралитата. През 2018-а година се отбелязват нови върхове в спортната история на японския автопроизводител и базираният в Кьолн състезателен отбор. Двойната победа в именитото 24-часово състезание в Льо-Ман е доказателство за отдаденоста, упоритостта, екипната работа и отдаденоста на на хората в Toyota Racing и Toyota Motorsport. В конкуренциите World Endurance Championship (WEC) и World Rally Championship (WRC), Toyota е измежду главните претенденти за купата при производителите и водачите.

Членовете на журито AUTOBEST съставляват 31 европейски страни, което го прави най-голямото без значение автомобилно жури в света по броя на показаните в него страни. Журито AUTOBEST отделя сериозно и точно внимание върху усилията които прави в дейноста си автомобилната промишленост. Иневстициите, отварянето на нови работни места, финансирането на нови “зелени ” автомобили и технологии, поддръжката за развитието на другите райони в Европа деликатно се наблюдават, преценяват и одобряват с наслада от журито. Новите автомобилни технологии и свързаноста са също във фокуса на вниманието на журито. Наградите, които журито дефинира за тези постижения са цели осем в следните категории - MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST и SPORTBEST. Днес обявяваме първите четири за тази година, а за останалите ще съобщим по-нататък.

18-ата подред гала за награждаване на пизьорите ще се състои в Брюксел, Белгия на 7-и февруари 2019-а. Всяка година събитието AUTOBEST Awards Gala събира на едно място топ-випове от разнообразни компании. Затова то е само годишно събитие в Европа, което събира на една маса конкуренти с огромно наслаждение и приятелска атмосфера. AUTOBEST Awards Gala се разви за 18-е си години в европейска церемония с артистично наличие на международно равнище с гурме меню и неповторим Grand Finale за наградата AUTOBEST. През 2018-а Awards Gala се състоя в Залцбург, Австрия.

AUTOBEST журито приветства новият си член от Португалия Руи Педро Рейс, който замества Жозе Каетану. Руи Педро е уважаван авто публицист в страната си. При приемането си за член на журито той показа: “За мен е чест да се присъединя към AutoBest. Ще се постарая да допринеса с кавото мога с цел да бъда достоен посланник на Португалия в журито и организацията. ”

Алрик Сьодерлинд, основен редактор на “Auto Motor & Sport ” ще съставлява Швеция в европейското жури. Той замества Андерс Хегелсон. При приемането си Алрик сподели: “Гледам на бъдещото си присъединяване в AutoBest като отговорност да се отличават нови автомобили, които в действителност способстват за развитието на автомобилизацията. Наистина положителни коли с приемлива цена ”.

За AUTOBEST

Организацията AUTOBEST е основана през 2001-а година с революционната тогава концепция “best buy car ” предлаган на пазара в Европа. За да стане автомобил победител в състезанието AUTOBEST, той би трябвало да предлага най-добрата оферта за мнозинството европейски купувачи. Цената, сервизната мрежа, съществуването на аварийни елементи, мултифункционалноста са сред най-важните критерии в процеса на гласуване. Дизайнът и новите технологии също са измежду решаващите фактори при гласуването. Журито AUTOBEST употребява ясна и открита система за гласоподаване, ползваща комплексна матрица с 13 критерия за определяне на спечелилия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР