Circle, разработчикът на стабилната монета USDC, ще пусне собствена версия

...
Circle, разработчикът на стабилната монета USDC, ще пусне собствена версия
Коментари Харесай

Circle пуска USDC в мрежата на Arbitrum

Circle, разработчикът на стабилната монета USDC, ще пусне лична версия на своя токен в мрежата Arbitrum на 8 юни.

Собственият токен ще размени съществуващата версия, основана на Етериум , като ще работи непосредствено в мрежата на Arbitrum . Този ход има за цел да увеличи скоростта на транзакциите и да усъвършенства оперативната съгласуемост в блокчейн екосистемата.

Circle възнамерява да употребява протоколи за прекачване сред веригите, с цел да обезпечи по-бързо време за прекачване и да отстрани забавянията при изтегляне.

Пазарът на постоянни монети е изпълнен с провокации, като фирмите изпитват спад в пазарния дял.

Въпреки това Tether (USDT) означи растеж на пазарния си дял, достигайки пазарна капитализация от над $83 милиарда.

Въвеждането от Circle на USDC в Arbitrum има за цел да усъвършенства скоростта на транзакциите и да насърчи оперативната съгласуемост в границите на екосистемата на криптовалутите.

Понастоящем USDC е втората по величина постоянна валута и петата по величина криптовалута с пазарна капитализация от $28.9 милиарда. През май тя за малко загуби обвързаността си с щатския $ заради държане на запаси във банкрутирала банка, само че бързо възвърне стабилността си.

С развиването на пазара на постоянни монети стратегическото решение на Circle да пусне родна USDC в Arbitrum ще повлияе на пазарната ѝ позиция и на по-широкото приемане на USDC.

Новата родна версия ще рационализира придвижването на USDC сред Етериум и други поддържани вериги, като в допълнение ще увеличи неговата полза и капацитет.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР