Circle, емитентът на USD Coin (USDC), втората по големина стабилна

...
Circle, емитентът на USD Coin (USDC), втората по големина стабилна
Коментари Харесай

Circle официално представи USDC в мрежата на Polkadot

Circle, емитентът на USD Coin (USDC), втората по величина постоянна монета по пазарна капитализация, разшири обсега си, пускайки USDC в блокчейна Polkadot.

На 19 септември Circle публично показа USDC Coin ( USDC ) в мрежата на Polkadot, като направи Polkadot USDC наличен за разработчици и консуматори.

Polkadot USDC към този момент е налична за разработчици и консуматори и действа в границите на центъра за активи Polkadot ( DOT ). Тази споделена параверига е предопределена за ръководство, издаване и прекачване на цифрови активи в голямата екосистема на Polkadot.

Polkadot USDC се обслужва извънредно посредством Circle Account и Circle API, а потребителите би трябвало да трансферират USDC от своя Circle Account на външен адрес на портфейл в границите на Polkadot Asset Hub, преди да употребяват протокола XCM за прехвърляния.

Със съвместимостта си с 14 блокчейнa USDC към този момент надминава съперника си USDT , стабилната монета на Tether, във връзка с поддържаните платформи. Очаква се това разширение да увеличи полезността на USDC и да го направи по-достъпен за огромен набор от случаи на приложимост, в това число транзакции, търговия, заемане и даване на заеми в разнообразни паравериги.

Тъй като екосистемата на Polkadot продължава да се разраства, капацитетът на USDC да се трансформира в необятно признат доларов актив евентуално ще се усили. Това развиване е освен от изгода за търговците и потребителите, само че и има капацитета да окаже доста влияние върху бъдещето на цифровите финанси.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР