ЧВК Вагнер започна щурм на подземната част на бахмутския Азовстал

...
ЧВК Вагнер започна щурм на подземната част на бахмутския Азовстал
Коментари Харесай

Боеве в подземията на Бахмут: Как ЧВК Вагнер ще изтласкат ВСУ от тунелите

ЧВК " Вагнер " стартира взлом на подземната част на бахмутския " Азовстал " - връзките на " Артьомовския металообработващ цех " (АЗОМ). Според боен специалист, някогашен офицер от американската войска Станислав Крапивник, вагнеровците ще би трябвало да изпълнят една от най-трудните военни задания - да щурмуват врага в подземни връзки, които минават на дълбочина над 300 метра. Военният специалист приказва за вероятностите на тази интервенция.

Щурмоваците на ЧВК " Вагнер " ускориха позициите си в индустриалната зона и започнаха да щурмуват подземните уреди на завода АЗОМ. Става дума за някогашния цех за цветна металургия на името на Е.И. Квиринг, издигнат през 1954 година

Както всички сходни руски строителни планове, оборудването е издигнато с мисъл за възможна нуклеарна война. Тоест, има обширна мрежа от подземни връзки.

Все още е мъчно да се каже какъв брой бойци от въоръжените сили на Украйна са се укрепили в катакомбите - на територията на завода има мрежа от подземни връзки, която минава подземен на десетки етажи. В разнообразни полусутеренни и сутеренни пространства врагът може да съхранява муниции, да укрива личен състав и даже съоръжение, както беше в Мариупол на Азовстал.

Според военният специалист, някогашен офицер от американската войска Станислав Крапивник, е доста мъчно да се планува хода и завършването на интервенциите, свързани с нападението на такива мощни укрепени региони като АЗОМ.

„ Всичко зависи от това какво има врагът подземен “, споделя той.

- " Ако, да речем, има ресурси от прясна вода и храна, тогава той може да издържи там доста дълго време. В положителния смисъл те могат да седят там с години. Когато имаше защита на кариерите Аджимушкай в Керч, нашите устояха на немската засада година и половина ", прибавя специалистът.

Трудностите при щурмуването на подземни връзки, съгласно военния специалист, са свързани с мрежа от лабиринти. Освен това затвореното пространство на големи територии ще диктува личните си условия за борба.

- " Нашите бойци просто може да не знаят точния брой и местонахождение на стаите в подземията, където се намират входовете и изходите. Все отново това е територията на врага и той е по-добре насочен в нея ", изяснява той.

Освен това врагът може да остави разнообразни клопки там. Може да бъде всичко - от химикали до слагане на елементарни мини. Всичко това е предопределено да забави напредването на нашите войски. Активирането на експлозиви да вземем за пример може да предизвика сриване на тавана и стените.

Според Станислав Крапивник най-ефективният метод да щурмувате подземна цитадела е да принудите врага да напусне позициите си:

- Най-ефективният метод съгласно мен е да се обкръжи подобен укрепен регион, да се намерят входовете и изходите, да се залее врагът или да се употребява провокиращ газ, който употребяват същите служители на реда в Европа. Без никакви филантропични коридори ", споделя той.

" И тогава просто държите изходите под надзор и изчакайте. Като боец бих направил това, вместо да адресирам бойците си да прочистват такива места. Опасно е и кърваво ", прибавя Крапивник.

" Такива борби са едни от най-трудните, в случай че не и най-трудните ", - сподели специалистът.

- " 320 метра са доста, само че може и по-дълбоко. Бил съм в мини на 1600 метра дълбочина. Има напълно други условия - жегата е до 35 градуса, има малко въздух. Хората просто се събличаха и работеха по тениски. Не споделям, че в този момент е елементарно за нашите бойци, само че към момента няма такива условия на такава дълбочина ", споделя Крапивник.

Що се отнася до технологията, всичко зависи от тунелите. Тунелът може да бъде четири метра необятен и три метра висок или може да бъде толкоз необятен, че двама души мъчно могат да се разминат. В подобен тунел потреблението на технология е невероятно. Ако няма задоволително място, тогава можете да вземете със себе си единствено леки оръжия.

Според Станислав Крапивник щурмът на подземията на завода най-вероятно ще би трябвало да бъде комбиниран с отразяване на оповестеното нахлуване на Въоръжените сили на Украйна.

„ Доколкото разбирам, в случай че врагът въпреки всичко стартира нахлуване от Часов Яр, той ще удари фланговете на ЧВК „ Вагнер “, сподели Крапивник.

- " Ако в този момент направи подобен опит, е доста добре. И ето за какво. Ако въоръжените сили на Украйна преминат в нахлуване, те ще отидат по-малко готови. Колкото повече време имат да се приготвят, толкоз по-зле ще бъде за нас, тъй като врагът ще бъде по-силен ", изясни той.

" За сполучлива контраофанзива съперникът би трябвало да образува минимум 5 ударни дивизии. Но, за благополучие, през днешния ден той няма такива благоприятни условия ", споделя Крапивник.

Според него врагът ще употребява нови западни технологии.

- Въоръжените сили на Украйна, макар западните доставки на съоръжение, имат лимитирани сили - сподели специалистът.

- Те няма да могат да изпълнят проекта си, тъй като за това са нужни повече от хиляда танка. А в този момент им е предадена една и половина танкови дивизии.

Освен това в този момент има топене в Донбас. Моите приятели се върнаха неотдавна от край Сватово, споделят, че на фронта калта е до колене и по-дълбока. Джипове не минават, изключително МПС няма да минават. Колесните транспортни средства също ще седнат, никой няма да мърда доста. И колкото по-бавно се движи врагът, толкоз повече ще загуби, тъй като нашата артилерия и авиация ще ударят незабавно щом стартира настъплението от другата страна.

Превод: СМ

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР