Чувствително увеличение на броя полетите за последната една година, отчете

...
Чувствително увеличение на броя полетите за последната една година, отчете
Коментари Харесай

Летище Пловдив с полет до Манчестър и още нови дестинации

Чувствително нарастване на броя полетите за последната една година, регистрира управлението на летище Пловдив. Освен полетите, растеж има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е усъвършенствана. Тези достижения се дължат на напъните на ръководството на аерпорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха ръководството на летището преди 12 месеца.

„ За тази една година считам, че направихме много. Увеличихме доста размера на полетите, които се реализират от летище Пловдив. Увеличихме доста приходите към сдружението, намерихме и осигурихме рекламодатели, които да подкрепят финансовото положение на сдружението и считам, че много подобрихме инфраструктурата на самото летище ”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Новите полети, които са разкрити в границите на една година с самолетна компания Pegasus Airlines, дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, които се извършват от Аrkiа, а от управата са в развой на диалози с доста други самолетни компании и други дестинации в близко бъдеще.

Към този миг седмично се извършват 18 полета. През зимния интервал са изпълнявани около 24 чартърни полета през летището, а сега има поръчка за летния чартър за към 200 полета допълнително освен редовните авиолинии.  

„ Пожелаваме си летището да се развива все по този начин към по-добро. Проведохме редица срещи с самолетните компании за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации с Уиз ер. Tова са Рим, Виена и Варшава. С Райън ер преговаряме за Милано, а от октомври стартираме полет до Манчестър с тяхната самолетна компания, който ще бъде за период от три години през зимния под наем сезон. Очакваме още чартърни полети и нарастване на пътникопотока с помощ на Фонда за развиване на летище Пловдив ”, заяви още Красимир Пешев.

За първи път в историята на летището е проведен и постоянен превоз от Пловдив до летище Пловдив за пасажерите на аеропорта посредством избор на лицензирана компания реализатор, която обезпечава автобусен превоз от и до града за всеки полет на летището.

Благодарение на директната авиолиния на Pegasus Arlines от Пловдив има опция за връзки с интернационалните дестинации през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул. Полети има до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до доста европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Освен в чужбина, Pegasus лети до най-атрактивните туристически дестинации в Турция като Кападокия, Даламан, Измир, Анталия. Полетите вършат елементарно налични за феновете на пътешествия доста нови дестинации. Атрактивни и са и постоянните полети до Wizzair до Меминген и летище Лутън в Лондон, както на Ryanair до летище Станстед край английската столица. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР