Чувствате се преуморени, изнервени, стресирани? Страдате от липса на сън

...
Чувствате се преуморени, изнервени, стресирани? Страдате от липса на сън
Коментари Харесай

Вижте 12 причини да правим секс всеки ден

Чувствате се преуморени, изнервени, уплашени? Страдате от липса на сън или високо кръвно налягане? Оказва се, че има редица болести, които могат да бъдат излекувани единствено посредством постоянно правене на секс.

Намалява напрежението
Ако сте имали дълъг работен ден или просто се чувствате претрупани, сексът ще ви помогне да се отпуснете и да намалите напрежението. По време на секс телата създават допамин, ендокрин и окситоцин, които в композиция оказват помощ да се понижи напрежението. Осен това допаминът, окситоцинът и ендорфините са биохимичната основа на щастието.

Приятно упражнение е
Когато се сблъскват с думата "тренировка ", доста от нас изпадат в смут. По време на секс телата ни минават през непрекъснати физиологични промени, които са равни на едно рутинно упражнение. Темпът на дишане се повишава, а това изгаря калории. Ако вършиме секс три пъти в седмицата, може да изгорите към 7500 калории на година. Това е равно на изминаването на 120 километра.

Помага на имунната система
Изследователи от университет в Пенсилвания са разкрили, че двойки, които вършат два пъти секс седмично, имат по-високи равнища на характерни антитела. По време на секс антигени като имуноглобулин А се освобождават. Доказано е, че те защищават от елементарната простуда и даже грип.

Половият контакт намалява кръвното налягане
Дори половият контакт да е къс, може да усъвършенства кръвното ви налягане доста. Изследване, извършено от шотландски учени, е открило, че сексът понижава диастоличното кръвно налягане.

Помага за здравината на сърцето
Когато телата ни горят калории, усъвършенстват и сърдечносъдовата си активност. Учени от Изследователския институт на Нова Англия разкрили, че 45% от мъжете страдат по-малко от сърдечносъдови болести, в случай че постоянно вършат секс.

Облекчава болката
Ако ви боли глава или страдате от мигрена, сексът може да облекчи болката повече от медикаментите за тази цел. Д-р Джордж Ерлих е провел изследване, установявайки, че хората, които вършат секс постоянно, постоянно изпитват доста по-малко болежка, в сравнение с техните сътрудници, които нямат полови контакти.

Регулира месечния цикъл
Ако вашият цикъл е неточен, това може да се дължи на под напрежение живот. Сексът понижава напрежението и по този начин оказва въздействие върху менструалния цикъл.

Сексът спомага за заздравяването на тазовите мускули
Жените, които имат мощно развити мускули на тазовото дъно имат и нараснала сензитивност по време на секс и претърпяват по-силни оргазми. От половите извършения също могат да се възползват хората с проблеми като еректилна дисфункция и незадържане на урина.

Половият контакт понижава риска от рак
Хората, които постоянно вършат секс, понижават възможностите за развиване на рак. Австралийско изследване е открило, че мъжете, които еякулират минимум 21 пъти на месец, е доста по-малко евентуално да се разболеят от рак на простатата.

Сексът усъвършенства съня
Подобно на упражнение, сексът покачва сърдечната периодичност, което води до релаксация. След оргазъм се отделя хормонът пролактин. Той е виновен за възприятието на мира и унесеност след секса.

Сексът ви кара да изглеждате 10 години по-млад
Хората, които вършат секс три пъти седмично, наподобяват 10 години по-млади от действителната си възраст.

Сексът удължава живота
Благодарение на секса ще прибавим години към нашето дългоденствие. Мъжете, които вършат постоянно секс, живеят два пъти по-дълго от тези, които се скатават в леглото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР