Чувствали ли сте се някога изпълнени с чувства, когато гледате

...
Чувствали ли сте се някога изпълнени с чувства, когато гледате
Коментари Харесай

Най-призрачните картини , които не трябва дори да доближавате

Чувствали ли сте се в миналото изпълнени с усеща, когато гледате някоя картина? Е, това не е изненадващо, тъй като всеки художник влага късче от душата си в своята творба и колкото по-голям е геният му, толкоз по-мощен е резултатът.Мона Лиза от АйлуъртПовечето от посетителите на Лувъра желаят да видят само Мона Лиза. Около тази картина витаят доста секрети, освен синдромът Стендал, който учените настояват, че предизвиква. Това е положение, при което хората се усещат като че ли са в картината, което ги води до експанзия или даже самоубийство.

 prizra4ni-kartini 1
Въпреки това малко хора знаят, че съществува още една версия на Джокондата – Мона Лиза от Айлуърт, която експертите считат, че също е дело на Да Винчи, макар че е нарисувана няколко години по-рано. Картината е открита в частна сбирка преди повече от век и в този момент е изложена в музея Прадо в Мадрид. Може би някой ден тя ще ни помогне да дадем отговори на някои от въпросите, сложени от Мона Лиза.КаруцатаХудижничката Лора П. нарисувала тази картина по фотография, направена от Джеймс Кид – и той твърди, че вляво от каруцата нямало никакъв човек по време на снимането. Той ненадейно се появил по време на проявяването й.Почти незабавно, откакто художничката почнала работа над картината тя споделя, че е била изумена от безпокойствие и необичайно напрежение.

 prizra4ni-kartini 2
След това хората решили, че картината е обладана от зли сили – постоянно висяла на една страна и причиняла невероятни неща на разнообразни места. Накрая се наложило да бъде изгорена.
Плачещото момчеИталианският художник Бруно Амадио направил 65 портрета на плачещи сирачета, които продал на туристите след Втората международна война. Най-известният се назовава “Плачещото момче ”, който публично е разгласен за прокълната в Англия. Според легендата художникът запалил кибритена съчка пред лицето на момчетo, с цел да го разплаче, и до през днешния ден копия на картината необяснимо са оживели при 50 разнообразни пожара във цяла Англия.

 prizra4ni-kartini 3
Домакинствата с налични копия оповестяват, че са имали висок % пожари, което е предиздвикало някои да спекулират, че картините по някакъв метод подпалват домовете им.
Има даже необикновено необичайно видео на Би Би Си, на което някой се пробва да изгори картината, която като че ли отблъсква пламъците.Венера с огледалотоКартината на Диего Веласкез е тайнственост, тъй като лицето в огледалото е остаряло, а вероятността – неправилна. Хората имат вяра, че картината има мистериозни сили. Всички нейни притежатели били застигнати от злополуки и всички се пробвали да отърват от нея.

 prizra4ni-kartini 4
В началото на XX век картината била открита в националната изложба в Лондон, само че през 1914 година деятел на английската организация за правата на дамите я пронизал 5 пъти с касапски нож. След това странните неща, свързани с картината, престанали да се случват.Жената в дъждаТази картина е нарисувана от украинския художник Светлана Телец. Тя споделя, че е основала картината единствено за 5 часа и като че ли някой различен рисувал с ръката й. Всички купувачи я връщат с недоволства от бодърствуване, безпокойствие и възприятието, че са следени.

 prizra4ni-kartini 5
Портретът на испанския военачалник Бернардо де Галвез

 prizra4ni-kartini 6
Хотел Галвез в Галвестън е място, уместно за феновете на призрачни истории. Портретът е толкоз живо предаден, че гостите настояват, че генералът се взира в тях даже когато вървят. Снимките на картината постоянно са размазани.Ръцете го отблъскват

 prizra4ni-kartini 7
Бил Стоунхам, основателят на картината, споделя, че тя е основана на фотография от детството му. Куклата е лидер към света на сънищата зад вратата, само че какви сънища би трябвало да са тези? Съществуват изказвания, че картината е прокълната или обладана от зли сили и, че децата се движели и биели през нощта, до момента в който други се оплакват, че изпитват главоболие и безпокойствие към картината. Наистина е много зловеща…Измъченият човек – паранормална активност, уловена на видео?Бабата на Шон Робинсън съхранявала тази злокобна картина на тавана си в продължение на двадесет и пет години, потвърждавайки, че е била подарена от художника, който основава картината,като употребява личната си кръв като пигмент а по-късно се самоубива.

 anguished man 575x600 - Най-призрачните картини, които не би трябвало даже да доближавате
Освен това бабата на Шон твърдяла, че чува гласове и плачещи звуци, предавани от тавана – и дамата се заклела, че един път видяла в къщата си сенчеста фигура на мъж, която съгласно нея била духът на самия художник. Поради тези аргументи тя държеше „ Измъченият човек “ заключен на тавана в продължение на доста години.След гибелта на баба си Шон наследи картината.Поставил я в дома си, където живеел със брачната половинка и сина си. Веднага по-късно Шон почнал да оповестява за странна паранормална активност, която била злокобно сходна на историите на баба му – плачещи звуци и видения на човек в сянка.Дейността ескалира до степен, в която брачната половинка му стартира да усеща, че нещо я гали по косата.Робинсън слага камера, с цел да се опита да улови паранормалната интензивност. Един от видеоклиповете на Робинсън в YouTube демонстрира затръшване на порти, пушек и рухване на картина от стена.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР