Чувате ли бръмченето на онзи камион в задръстването по булеварда? Точно

...
Чувате ли бръмченето на онзи камион в задръстването по булеварда? Точно
Коментари Харесай

TRUCK EXPO 2023 Мисия: Без вредни емисии в градовете frognews.bg

Чувате ли бръмченето на оня камион в задръстването по булеварда?

 

Точно по този начин - няма тон, нито нездравословни излъчвания от трафика. Чисто, безшумно и безвредно стоките идват до местоназначението си в града. Така „ звучи “ новата идея за е-мобилност, която макар провокациите пред електрификацията на товарния автопарк, открива преимущества и от ден на ден благоприятни условия за осъществяване. Това е изключително видно в градовете, където замърсяването на въздуха, тапите и сигурността са съществени проблеми през днешния ден.

 

.

 

Изненадващо, междуградската логистика и районните транспорти също „ пробиха “ в електрическия сегмент, което е добра вест, на фона на възходящото население и Брутният вътрешен продукт, което влече след себе си повече пътувания, товари за транспорт и изминати километри. В отговор, автомобилната промишленост разпростра впечатляващ набор от софтуерни нововъведения, усъвършенствани системи за подкрепяне на шофирането и ръководство на трафика, нови решения за дистрибуция и подвижност като услуга.

 

.

 

Докъде ще стигне тази фундаменталната смяна в метода на напредване е въпрос, чийто отговори ще дойдат единствено след няколко дни от Пловдив – на TRUCK EXPO 2023. Водещите автомобилни производители ще покажат от 8-ми до 10-ти юни на територията на Международния панаир по какъв начин ще наподобява транспортът на пасажери и товари в идващото десетилетие. И до момента в който развиването му произтича от измененията в три съществени области: контролиране, държание на потребителите и технологии, то автомобилните производители са привлекли над 400 милиарда $ вложения в последните 10 години за нововъведения и създаване на нови концепции за електрическа, обвързвана, самостоятелна и споделена подвижност. Четвърт от тях - към 100 милиарда – са пристигнали единствено през последните две години и са ориентирани към електрифицирането, свързаността и технологиите за самостоятелно ръководство.  Както знаем, новостите първо навлизат в товарните транспортни средства.

 

Електрически камиони на TRUCK EXPO 2023

 

Volvo Trucks ще показа на ревюто напълно електрическия тежкотоварен камион Volvo FH Electric. Той е задвижван от 3 електрически мотора с обща мощ от 490 кВт, които се равняват на 666 к.с. и има шест акумулатори, всяка от които с потенциал от 90 кВч. Това е камионът, който влиза в конкуренцията за дейно и екологично шофиране на камиони, която Volvo Trucks провежда за 7-ми път тази година. Влекачът е оборудван с иновативен модел бордово полуремарке Schmitz EcoFlex с аеродинамична задница, която редуцира завихрянето и обезпечава допълнителна икономия и намлени въглерод-ни емисии. По време на квалификационните кръгове, националния край и при напредването сред градовете, камионът ще се зарежда на зарядните станции на Finess Charging, чиято мрежа все още разполага със 136 бързи зарядни станции с мощ до 300 кВт. Преди по-малко от месец компанията публично съобщи на притежателя му първият електрически камион в България - Volvo FE Electric 6x2 шаси кабина за районна дистрибуция. Посетителите на TRUCK EXPO 2023 също ще могат да се допрян до тази невероятна машина.

 

.

 

Renault Trucks ще впечатли публиката на ревюто със своя E-Tech Master - 100% електрически лекотоварен автомобил до 3.5 тона, предопределен за градска дистрибуция. Камионът разрешава на притежателите си освен да декарбонизират бизнеса си, само че и да понижат оперативните разноски, в допълнени към нулевите излъчвания и нулево шумово замърсяване от автомобила. Renault E-Tech Master може да бъде конфигуриран в разнообразни разновидности: панелен ван, кабина с платформа, кабина на шаси с избор на три дължини и две височини, налични за потребен товар сред 1321 кг (ван) и до 1520 кг (кабина на шаси). Пробегът му доближава до 200 км с батерия с потенциал 52 kWh, която може да бъде изцяло заредена за 3 часа и възобновена до 80% от заряда за 2 часа. Посетителите на ревюто ще могат да се срещнат от близко и с другите камиони за дистрибуция на компанията от гама D и D Wide, които имат и електрическа версия, както и с камионите от гама T, K и C. 

 

Toyota ще завърти същинска буря към щанда си с един мини ван на ток и няколко електрически товарни и пътнически вана. Toyota Proace City VAN може да измине до 260 см. със своята батерия 50 Kw и се предлага във разновидности Van и CrewCab, с къса и с дълга база. Това автомобилно украшение е с товароносимост сред 650 и 1000 кг и побира до 2 европалета при дълга база. Кабината е просторна и добре проведена, като сгъваемата междинна облегалка се трансформира в комфортна работна повърхнина за преносим компютър или таблет, а мястото под седалката разрешава предпазване на документи и дребни движимости. Proace City VERSO може да транспортира до 7 души, с две комфортни самостоятелни седалки от 3-ти ред, които се плъзгат напред и обратно за контролиране на пространството за крайници и багажното пространство. Всички пътнически седалки се сгъват до равна повърхнина, в това число предната пътническа седалка и усилват доста товароносимостта. Toyota Proace VAN и премиерният фамилен Proace VERSO включват многообразие от функционалности, еластичност и улеснения при шофирате както в градска, по този начин и в извънградска среда, а пробегът е до 230 км. при батерия 50 Kw и до 330 км. с батерия 75 Kw.

 

За край ще представим една прекомерно любопитна и многообразна като модели марка, която ще забележим за първи път на TRUCK EXPO тази година. Cenntro е немски производител на лекотоварни коли – обърнете внимание: за градски и селски региони, за вътрешнозаводски превоз, за компании за доставка, куриерски услуги, „ последна миля “, търговия с храни, градинарство и озеленяване, туризъм, индустрия, увеселителни паркове, зоологически градини. Cenntro Logistar, Logistar Cargo, Metro, Teemak, та до Logistar 260 – те са толкоз разнородни, колкото може да бъде всеки един бизнес.  

 

Едно е несъмнено, електрическите лекотоварни коли могат елементарно да заменят тези с мотори с вътрешно горене на къси и междинни дистанции, а към този момент и за по-дълги дестинации за районен превоз. Пускането на пазара на нови електрически автомобили е значима първа стъпка за по-бързото и необятно разпространяване на електрическата подвижност. След това цялата обвързвана екосистема би трябвало да проработи за сполучливата промяна - от производителите и доставчиците на електрически автомобили до финансистите, дилърите, доставчиците на сила и операторите на зарядни станции. Всички те ще бъдат на TRUCK EXPO 2023 в Пловдив – от 8-ми до 10-ти юни на територията на Международен панаир Пловдив.

 

Работно време за гости:

8 и 9.06.2023 година - от 10:00 до 18:00 часа

10.06.2023 година - от 10:00 до 16:00 часа

 

Входът е свободен, след регистрация. Вземете своя безвъзмезден пропуск от тук:

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР