Чуват се викове Екс-комунисти! Майка ви ша е*а! докато към

...
Чуват се викове Екс-комунисти! Майка ви ша е*а! докато към
Коментари Харесай

Ултраси на Левски нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, строшиха плочата и обраха жена

Чуват се крясъци " Екс-комунисти! Майка ви ша е*а! " до момента в който към палатките хвърчат пиратки и друга пиротехника

Четирима ултраси от агитката на " Левски " в София са арестувани след нахлуване над палатковия лагер пред Паметника на руската войска. На фрагменти, оповестени от една от протестиращите пред монумента, се вижда по какъв начин към 20 мъже - минути след успеха на Сините над израелския " Апоел " се покатерват на стълбите пред паметника с афиш и стартират да хвърлят пиратки по палатките. Чуват се молби на дами " Момчета, за какво го вършиме?! Моля ви, недейте! ", на които ултрасите дават отговор с " Екс комунисти! Майка ви ша е*а! ". На фрагментите още се виждат и служители на реда, които не наподобяват да се намесват в протичащото се.

След " акцията " на ултрасите са осъществени няколко ареста. Установено е, че е счупена плочата на Паметника на руската войска. Има и открадната дамска чанта и вреди по палатките.

" Дойдоха към 20-30 индивида от агитката на 'Левски ", множеството с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни детайли - димки, факли по нас... и аз не разбрах тъкмо. Всичко стана за минута- две. Успях да фотографирам единствено края ", написа във фейсбук Геновева Кръстева и ползва видео от офанзивата.



Не за първи път почитателите на синия футболен клуб показват своята " сериозна позиция " към паметника, за който те смятат, че " няма място в центъра на една европейска столица ".

За преместването на паметника има решение на Столичния общински съвет, по тази причина и хора отихода пред него с палатки - с цел да го бранят.

От няколко седмици симпатизанти на „ Левицата “, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ са на палатков лагер и пазят паметника, само че до момента нямаше информация за конфликти.

" Незабавно са ориентирани екипи на полицията за изясняване на обстановката. На място е открита жена, потърпевша след изпръскване със спрей, чиято дамска чанта била открадната, установени са и вреди по монумента. В резултат на подхванатите бързи полицейски дейности са арестувани четирима мъже, последователи на столичен футболен тим - на 26, 33 и двама на 29 години, единият от които престъпно проявен. По случая са формирани досъдебни производства за кражба и безчинство. Работата по изясняване на всички обстоятелства и условия продължава ", оповестиха по-късно от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Според един от охраняващите монумента, при нападението има мъж със спукана скула и обгазена жена, които са прегледани в болница.

През март тази година Столичният общински съвет реши паметникът да бъде изместен и експониран в музей, като разпореди на кмета на София да изиска това от страната. Служебният кабинет не предприе нищо, само че постоянното държавно управление на Николай Денков на 2 август промени отчасти статута на паметника.

От обществена държавна благосъстоятелност мемориалният комплекс в Княжеската градина става частна държавна. Управлението на този парцел по този начин се дава напълно на регионалния шеф на София-град.

От Областната администрация в София оповестиха в четвъртък, че направеният План за обезопасяване на паметника към този момент е импортиран за утвърждение от способените органи на Столична община.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР