Чували сме много за вредите от мобилните телефони върху здравето

...
Чували сме много за вредите от мобилните телефони върху здравето
Коментари Харесай

Още един причинител на рак, който е навсякъде около нас

Чували сме доста за вредите от мобилните телефони върху здравето ни , само че това ни минимум не ни отхвърля да прекарваме огромна част от времето си точно с тях. Използваме ги защо ли не - от събуждането заран до заспиването вечер.

Но едно ново проучване ни обръща внимание, че може би е добре да редуцираме използването на тези устройства през едно тъкмо несъмнено време от денонощието.

Според откриватели от Barcelona Institute for Global Health, несъразмерното потребление на смарт телефона в късните часове на вечерта и през нощта може да усили риска от развиването на рак на червата с до цели 60% .
 Снимка 490751

Този резултат идва на фона на предходни научни заключения, че използването на обичаната джаджа усилва и риска от рак на гърдата и простатата. Именно това са трите най-разпространени типа онкологични болести в международен мащаб. А в този момент учените са потвърдили връзката сред рака на червата и синята светлина .

Тя може да стане извършител и на редица други здравословни проблеми, измежду които затлъстяване, нарушавания в зрението и съня и други. Синята светлина понижава равнищата на мелатонин , което ни пречи да заспим, а и да се наспиваме. Води и до нарушение на циркадния темп на организма , а оттова и до хормонални промени, които са и в основата на покачвания риск от рак на гърдата и простатата.
 Снимка 490750

Синята светлина се излъчва от екраните на смарт телефоните и таблетите, както и от LED лампите, които все по-често намират място освен в домовете ни, само че и при уличното осветяване , предава Telegraph.
 Коронавирусът, деменцията, ракът и какво е общото сред тези болести
Общото сред ковид, рака и деменцията

И какво ни прави по-податливи на заразяване

Именно в регионите на няколко испански града, където е открита по-голяма плътност на тази синя светлина, са установени и с 60% повече случаи на заболели от рак на червата. Връзката сред LED уличното осветяване и нараствания риск от рак на гърдата и простатата към този момент е открита , още веднъж от испански учени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР