Чували сме, че изграждането на нов навик изисква поне 60

...
Чували сме, че изграждането на нов навик изисква поне 60
Коментари Харесай

Петте правилa, с които да променим живота си

Чували сме, че построяването на нов табиет изисква най-малко 60 дни. А евентуално от персонален опит знаем, че с изключение на задоволително време, ни е нужна и мощна воля, с цел да се трансформира едно мечтано деяние в част от всекидневието ни. Или пък да изхвърлим друго нежелано от него. Нуждаем се обаче и от няколко значими детайла, с които по-лесно ще реализираме триумф.
 Въртенето на косата, досадният табиет, по какъв начин да се избавим от него и на какво може е симптом
Дребният табиет, който може да е сериозен признак

Малки привички с огромно значение

Кратко, тъкмо и ясно

Когато си слагаме цел, тя би трябвало да бъде доста съответна. Вместо да си споделяме, че ще упражняваме всеки ден, е добре да уточним, че това ще се случва по половин час. Когато си слагаме по-малки и лесни за осъществяване цели, това ще ни стимулира да ги осъществим по-лесно, да ги надскочим и да ги сменяем с по-големи.

Всичко по проект

Рутината в всекидневието може да ни идва леко скучна на моменти, само че тя ни работи и успокояващо, тъй като знаем кое след кое се случва и имаме една сигурност за идващия ден. А когато желаеме леко да разместим графика си и да създадем място за нещо ново, би трябвало да знаем по какъв начин тъкмо да се случи, с цел да не си останем единствено с желанието.

Важно е да знаем освен какво желаеме да вършим, само че и по кое време ще го вършим, както и къде. Така концепцията за ежедневни тренировки се добавя от поясненията, че те ще се случват заран преди работа вкъщи да вземем за пример. Или че до момента в който вечер подготвяме вечерята ще учим по 10 нови думи на непознат език.
 Снимка 462849

Създаването на сходен проект понижава съществено опцията да забравим за съответното деяние, което желаеме да превърнем в табиет, тъй като е по-лесно да се сетим за него във времето, което сме му отредили в всекидневието си. А и отлагането му за по-късно ще наподобява като несъблюдение на проекта.

Хубавите неща стават постепенно

Ако да вземем за пример желаеме да отслабнем, първосигнално ще потърсим диети и извършения, с които това да се случи по най-бързия метод. Но концепцията е да създадем здравословен табиет, с който освен да стопим непотребните килограми, само че и да успеем да поддържаме новото тегло във времето, тъй като точно постоянството е ключът към триумфа.

А с цел да го реализираме е важно да се любуваме на процеса. Ако ни е неприятно да прекарваме часове във фитнес залата, само че желаеме да отслабнем, може да намерим подобаващата за нас физическа активност - като пилатес или зумба да вземем за пример. Така няма да се усещаме, че спортуваме по обвързване, а междувременно ще работим за напредъка си. И е доста по-вероятно да се придържаме към нещо, което ни е прелестно.
 Снимка 599805

Има и един различен трик, който може да използваме - да вземем за пример да си разрешаваме да гледаме следващия епизод от обичания си сериал или подкаст единствено до момента в който тичаме на пътеката. Така ще имаме двойна мотивация да навъртим няколко километра и това ще се случи незабелязано, тъй като сме си подарили едно обичано наслаждение, поучава CNN.

Резервен проект

Разбира се, най-добре е да съблюдаваме прецизно начертания график, само че не трябва да забравяме, че сме хора, а не роботи. Често се случва да спортуваме, да учим или да работим като на автопилот. Но когато сме в начална фаза на създаване на табиет е добре умишлено да вмъкнем някаква смяна в дневния си график. И по този начин с изключение на сутрешна медитация може да създадем къса сесия и в обедната си отмора да вземем за пример.

Понякога има обстановки, които не са под наш надзор, само че са способни да нарушат проекта ни за деня и в него просто да не остане време за новия ни нави. Това обаче не трябва да ни обезкуражава. Важно е да имаме проект за сходни незабавни случаи и или да изместим осъществяването за друго време, или да пропуснем този ден без скрупули, само че и без да си разрешаваме да се случва прекомерно постоянно.
 Снимка 637244

Подкрепата е значима

Пътят към задачата е много по-приятен, в случай че е споделен. Затова ще е наистина страхотно, в случай че си намерим приятелка, с която дружно да го извървим. Освен допълнителна подкрепа и мотивация, това ни гарантира и една гузна съвет, която ще проговаря всякога, когато сме подготвени да се откажем по средата.
 Бракът, подкрепящите сътрудници и това ли е тайната на триумфа
Бракът ли е тайната на триумфа

С какъвто се венчаеш, подобен ставаш

Защото ние сме обществени същества и доста се влияем от държанието на хората към нас и, признаваме си или не, тяхното мнение ни интересува. Също по този начин положителните привички са заразни и ще си помогнем доста, в случай че поддържаме връзка с хора, които са по-напред от нас в постигането на задачата. Важното е да не губим реалистичните си упования и да знаем рамките си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР