Чували ли сте за рапицата? Това е растение с яркожълти

...
Чували ли сте за рапицата? Това е растение с яркожълти
Коментари Харесай

Медът от рапица помага при гастрит и язва, спира кашлицата, тонизира и разкрасява

Чували ли сте за рапицата? Това е растение с яркожълти красиви цветчета, което се отглежда всеобщо. От нея се създава фураж, рапично олио, механически масла и други. Но това е едно от обичаните растения и на пчелите, които ни подаряват с рапичен мед.
Медът от рапица има превъзходен усет, бързо кристализира и има редица лечебни приложения. Така да вземем за пример, постоянната му консумация подкрепя релаксацията на нервната система. Защо да добавите рапичен мед към менюто си?
Полезен при гастрит и язва на стомаха

Този тип мед има антибактериални и противовъзпалителни детайли и се счита, че спомага за заздравяването на лигавицата на стомаха и успокоява раздразнението. Естествените захари в меда зареждат положителните бактерии в червата, като способстват за по-доброто храносмилане.
Антибактериално и противовъзпалително деяние
Както споменахме, медът от рапица има леки естествени антибактериални и противовъзпалителни свойства. Действието му е най-вече локално, заради което може да помогне за облекчение на инфекциите на горните дихателни пътища, като настинки или грип и да усъвършенства признаците им.

Успокоява кашлицата и възпаленото гърло
Консумирането на недопечен мед от рапица може да спомогне за понижаване на дискомфорта и болките в гърлото, както и на кашлицата. Специалисти предлагат за по-голям резултат откакто сме хапнали от меда към час да не одобряваме друга храна и питиета.
Вкусен източник е на витамини и минерали
Медът от рапица доставя на организма многообразие от съществени хранителни субстанции, като калий, фосфор, калций и магнезий, както и в дребни количества цинк и натрий. Но загряването на меда може да понижи техния резултат и изключително този на витамин С.

Подобрява положението на кожата
Ако кожата ви има несиметричен загар или акне, медът от рапица може да усъвършенства положението ѝ. Поради неговата консистенция, той работи като натурален ексфолиращ сътрудник, който спомага за отпушване на порите, понижаване на себума, разчистване на кожата и понижава образуването на пъпки. Редовното му използване като маска, прави кожата по-сияйна и красива.
Действа тонизиращо

Както останалите типове мед, по този начин и рапичният работи енергизиращо против умората и хипогликемията. Освен че съдържа естествени захари, сортът ни доставя всички типове хранителни субстанции, антиоксидантни съединения и други детайли, които способстват за неговия ободряващ резултат.
Според изследвания, този естествен артикул спомага за детокс на организма, грижи се за здравето на черния дроб, работи релаксиращо и контролира интензивността на някои невротрансмитери в мозъка, потребен е за здравето на костите.
Инфо: az-jenata.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР