Чували ли сте за паник атаките? Това е силно усещане

Чували ли сте за паник атаките? Това е силно усещане ...

Навици, които увеличават риска от паник атаки.


Чували ли сте за паник атаките? Това е силно усещане за страх, параноя и тревожност, в комбинация със сърцебиене, стягане на главата, изпотяване и дори затруднения в дишането. Някои хора, които не знаят, че получават такива кризи, бъркат симптомите с инфаркт. Паническите пристъпи са изключително сериозни и някои навици увеличават риска от тяхното проявление. Вижте кои.

Драматизиране на събитията

Когато имаме лоши дни, периоди, напрежението се натрупва. Ако сме по-емоционални личности, тогава всичко ни изглежда много по-страшно, отколкото е. Преувеличаваме проблема, ситуацията, създаваме си несъществуващи сценарии за събития, които не се случват. Това се нарича катастрофизиране, което е погрешно тълкуване на събития или физически усещания като значително по-лошо, отколкото е в действителност. Лошото е, че тези погрешни тълкувания могат да станат причина за отключване на паник атаки.

Шофиране

Ако сте шофьор, знаете че повишеното внимание на пътя, непредвидените ситуации, действат силно стресиращо. Въпреки това, понякога шофиращите се разгневяват за дреболии, влизат в ненужни спорове на пътя. Всичко това може да ви накара да се почувствате по-напрегнати и да отключи паник атака.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg