Чували ли сте за огромната гора Бързи? За онази необятна,

...
Чували ли сте за огромната гора Бързи? За онази необятна,
Коментари Харесай

Как малкият Клаус стана Дядо Коледа

Чували ли сте за голямата гора Бързи? За онази необятна, величествена и страховита гора, обитаема с феи, нукове, рилове и нимфи? " Как дребният Клаус стана Дядо Коледа " на Лиман Франк Баум споделя за волното детство на дребния Клаус с огромно сърце, който ще отрасне измежду невероятни същества, ще се научи да надхитрява злото, а след това ще се върне в света на хората и цялостен живот ще прави единствено едно – ще подарява наслада.

Мнозина ще му оказват помощ, мнозина ще дръзнат да му попречат, безчет ще са премеждията му и безчет чудесата, само че всяка година едновременно измежду виелиците и снежните преспи ще запяват звънчетата на елените, които теглят неговата шейна. И ще блеснат от благополучие очите на всички деца.

Книгата, в превод на Надежда Розова, излязла под марката на издателство " Колибри ", споделя трогателната история на белобрадия дъртак – закачливо, с доста топлина и заричане за знамение. Автор на илюстрациите е Дамян Дамянов, а стиховете са преведени на български от Кристин Димитрова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР