Чували ли сте за Наоми Осака? Едва ли тази комбинация

...
Чували ли сте за Наоми Осака? Едва ли тази комбинация
Коментари Харесай

Наоми Осака - момичето, което може да победи Серина

Чували ли сте за Наоми Осака? Едва ли тази композиция от две добре познати имена ви е попадала, в случай че не сте разпален тенис почитател. От през днешния ден обаче ще чувате по-често за нея. Причината е ясна - 20-годишната (през октомври ще навърши 21 години) японка е на край на последния за годината шампионат от Големия шлем. В спор за една от най-ценните трофеи в света Осака ще се изправи не срещи кого да е. От другата страна на мрежата ще бъде Серина Уилямс! За нея сигурно сте чували!
Серина Уилямс е на девети край на Откритото състезание на Съединени американски щати Тя ще играе против първата японка, която ще се бори за трофей от Големия шлем
Нека ви разкажем за Наоми. Тя е родена в... Осака, в квартал Чуо. Майка ѝ Таками е японка, татко ѝ Леонард Францис е от Хаити. Двамата се срещат до момента в който учат в Ню Йорк, а по-късно се местят в Япония, където се раждат двете им дъщери - Наоми и Мари.

Снимка: Reuters

Когато бъдещата тенис сензация е на 3 години, фамилията ѝ се връща в Съединени американски щати. За свои дом избират щата Флорида, където и през днешния ден живее Наоми. Там са и първите ѝ стъпки на корта. Първият ѝ треньор е татко ѝ, а по-късно той я поверява в ръцете на Харолд Соломон, в чиято академия тренира.

В момента ментор на японката е Саша Байин. Именно той разкри капацитета на японката, която през 2018 година носи определението " сензация ".

Снимка: Reuters

Статистиката на Наоми подухва, че скоро никой няма да се изненадва от това, че съперниците ѝ си потеглят съкрушени от корта. Младата тенисистка е " взимала скалпа " на 6 тенисистки, били номер 1 в ранглистата, включително и на сегашната лидерка в света - Симона Халеп, освен това напълно скоро - през март 2018 година

Сега ѝ следва конфликт със Серина. Има ли сили нежната японка да се изправи очи в очи с " кака си " и да бие? Не се съмнявайте! Тя към този момент един път го направи - в Маями през март, когато не се поколеба да изхвърли още в първия кръг своя кумир в спорта.

" Серина Уилямс е всичко за мен! ", разтапя се Осака, когато приказва за американката. На корта обаче обстановката е друга.

.@WTA New kid on the block Naomi Osaka takes a quick selfie with @serenawilliams @BOTWClassic #wta pic.twitter.com/DfriomFvDy
— Kevin Fischer (@Kfish_WTA) July 30, 2014

Двете са доста разнообразни и опитът е най-малкото, за което може да се хванем. Когато Наоми стартира професионалната си кариера през септември 2013 година, Серина към този момент има 17 (!!!) трофеи от огромния шлем в сбирката си.

В момента американката се пробва да потвърди, че има живот в огромния спорт след раждането на дете. И на 37 години се оправя ужасно с тази задача.

Снимка: Reuters

Наоми пък се радва, че е станала първата японка, която ще играе на край на шампионати от Големия шлем, откакто до в този момент най-голямото ѝ достижение в тях бе осминафинала на Откритото състезание на Австралия.

В Ню Йорк ни чака конфликт на два свята! В ръцете на Наоми Осака е основаването на една легенда и една супер нова в тениса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР