Чухме фантасмагорични интерпретации за Истанбулската конвенция, това заяви днес заместник-председателят

...
Чухме фантасмагорични интерпретации за Истанбулската конвенция, това заяви днес заместник-председателят
Коментари Харесай

Зам.-председател на ЕК: Чухме фантасмагорични интерпретации за Истанбулската конвенция

" Чухме фантасмагорични тълкования за Истанбулската спогодба ", това съобщи през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова (на снимката) на събитие, отдадено на идното от идната седмица въвеждане на конвенцията в Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

" След седем години работа и политически старания, през днешния ден имаме добър мотив за наздравица и празник ", добави тя. " Държавите от Европейски Съюз би трябвало да положат изпитание да пресекат насилието над дами и насилието, учредено на пола ", прикани Йоурова.

" През 2017 година чаках бърз развой и че ще създадем вярното нещо, като признаем Истанбулската спогодба за " златен стандарт " в битката с насилието над дамите. Чухме първите думи на въздържаност и даже на ненавист, фантасмагорични тълкования. Опитах се да се срещна с партиите, които бяха срещу, срещнах се с представители на разнообразни вероизповедания, с цел да схвана на какво се дължат интерпретациите. Опасявам се, че тази спогодба се трансформира в израз на културна война ", добави тя.

" Данните за насилието против дамите са толкоз тревожни, че взехме решение да не изчакваме ратификацията на конвенцията на всички места в Европейски Съюз и предложихме европейско законодателство против насилието над дами. Предвиждаме за първи път да бъде обхванато и насилието онлайн. Важно е насилниците да бъдат наказвани, по тази причина жертвите би трябвало да бъдат насърчени да оповестяват за тези случаи ", добави Йоурова.

Еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали дефинира въвеждането на конвенцията от Европейски Съюз като ясно политическо обръщение, че насилието против дами е закононарушение. Тя благодари на Европейския парламент, че с отправянето на въпрос към Съда на Европейски Съюз е бил преодолян политическият застой при въвеждането на интернационалния документ.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР