Чудят се как да сменят специалисти. Така коментира бившият премиер

...
Чудят се как да сменят специалисти. Така коментира бившият премиер
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Чудят се как да сменят специалисти

„ Чудят се по какъв начин да сменят експерти. Така разяснява някогашният министър председател Бойко Борисов измененията на заемащите основни постове в редица институции, които бяха осъществени от новото служебно държавно управление. Ръководството на партията се срещна през днешния ден с млади деятели.

" Единствената причина за махането на шефа на ДАНС е разкриването на шпионската мрежа на Русия. Никога повече някой няма да си постави главата там. Повече съветски разузнавач няма да бъде оголен ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Да сменяш шефа на ДАНС, когато си единствено един длъжностен министър - това е реваншизъм ", сподели Борисов.

" Това държавно управление беше направено, с цел да свърши мръсната работа на претендента за президент Румен Радев ", сподели още Борисов.

Преди това той разяснява и другите рокади във властта.

" Приемам, че смениха Областните шефове и полицейските шефове - те имат отношение с изборите. Аз одобрявам регионалните шефове, че ги смениха, одобряваме, че даже ДАНС имат отношение с изборите. Но какво отношение имат Митниците кое постанова и каква му е ролята или на ДНСК. Да върнаха шефа на Митниците от времето на Орешарски да им събира пари, съобщи Борисов.

Той запита шеговито не са ли сменили и шефа на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Искам на вас младите мотото да ви бъде " най-хубавото място за правене на бизнес в Европа ", сподели Борисов.

Още очаквам да видя рейсовете с двойни дъна, с които ГЕРБ извозвали бюлетини. Не съм ги видял, евентуално и никой в никакъв случай няма да ги види.

Сега ни упрекнаха отново, че сме записвали. Ако някой си е приказвал с престъпния контингент и е попаднал на мероприятие, това било " напълно друга тематика ". Да сменяш шефовете на служби, когато ти си единствено един длъжностен министър, не го разбирам. Това е реваншизъм, безапелационен бе Борисов. Само че тези, които записваха, в този момент са във Вътрешно министерство. И в този момент надали не споделиха, че са унищожени някакви записи, тъй като мазето се наводнило.

С подмладени листи и промени в предизборната стратегия ГЕРБ ще се опита още веднъж да бъде първа политическа мощ.

" Можем да създадем доста добра примес от опита на потвърдени сполучливи министри и младостта, дръзновението, силата и упоритостите ", съобщи партийният водач Бойко Борисов.

Председателят на националния избирателен щаб Томислав Дончев анонсира, че " по кое време към този момент сме отвън администрацията и институциите можем да сме по-дръзки " и това ще се отрази на предизборната стратегия. ГЕРБ ще " радикализират " вижданията си във връзка с административната промяна с въвеждането на т.нар " безмълвно единодушие " при капиталови планове, понижаване на лицензионни и разрешителни режими, специфичен фокус към българите, които се завръщат от чужбина и мобилни кабинети с съоръжение за телемедицина за дребните обитаеми места.

" Правителството на ГЕРБ за тези години направи доста във връзка с българската стопанска система (...) Българската столица се трансформира в едно от най-комфортните места за живот както в страната, по този начин и в Европа ", разяснява ръководителят на софийския щаб Даниел Митов.

Млади деятели на ГЕРБ с разнообразни специалности се показаха на партийния водач. " Това са хората след 2 години за общински съветници, районни кметове, за кмет на София. Всичко това, което го говорите, не го препоръчвайте, а го вършете ", съобщи Борисов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР