Чудили ли сте се някога какво би било да живеете

...
Чудили ли сте се някога какво би било да живеете
Коментари Харесай

Кубър Педи - подземният град в Австралия

Чудили ли сте се в миналото какво би било да живеете подземен? Да? В подобен случай просто е нужно да прелетите хиляди километри и да посетите дребния австралийски град Кубър Педи. 

На пръв взор мястото, на което се намира, наподобява пусто. Върху безлесната низина са ситуирани единствено няколко къщи, ресторантът, полицейският сектор, учебното заведение и болничното заведение.

Това обаче е единствено половината от целия град. Другата половина се намира подземен в просторни пещери и тунели, наречени „ землянки “. Във въпросните землянки са издигнати доста жилища, хотели, заведения за хранене, питейни заведения, в това число и църкви.

Основан е през 1915 година, след откриването на опал в региона. Хора от Европа всеобщо прииждали тук с вяра да забогатеят. Тъй като температурите тук денем доближават 47 градуса по Целзий, те почнали да живеят подземен, или по-точно в пещери в хълмовете.

Някои от подземните жилища са цели покои с повърхност 450 кв. метра.

Има подземна черква, магазини. Тук се намира известният Desert Cave Hotel, който е единственият под земята 4-звезден хотел в света.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР