Чудили ли сте се как да накарате косата си да

...
Чудили ли сте се как да накарате косата си да
Коментари Харесай

8 рецепти за бърз растеж на косата

Чудили ли сте се по какъв начин да накарате косата си да пораства? Много хора желаят по-гъста и по-дълга, само че формулите в магазините могат да костват цяло положение. За благополучие, нямате потребност от тези неща, тъй като има толкоз доста артикули за растежът й, които към този момент се намират в кухнята ви! Всичко, от което се нуждаете, е да знаете какво да комбинирате и какъв брой да употребявате, а ние сме тук, с цел да ви помогнем.

 

8 предписания за бърз напредък на косата

1.Яйчен жълтък със зехтин

 косата 8 предписания за бърз напредък на косата фотография: pinterest

Смесете два жълтъка с две супени лъжици зехтин и прибавете към една чаша вода, с цел да разредите сместа. Масажирайте тази примес в скалпа си и покрийте добре косата си, преди да я оставите да подейства за към десет-петнадесет минути. Добре е да възстановите главните витамини в нея. Използвайте единствено един път или два пъти месечно.

 

Ако желаете да добавити и искра в косата си – ние ви предлагаме да употребявате сбирка от 10 маски,

2.Кисело мляко, яйце, кокосово масло и лимон – микс за гъста и здрава коса

Това са може би най-популярните съставки в домашната козметика. Яйцето е измежду най-ценните „ храни “ за косата, до момента в който кокосовото масло и киселото мляко хидратират в дълбочина. Лимонът има пречистващо деяние и е скъпо допълнение към микса. Просто смесете 1 жълтък, 1 /2 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. кокосово масло и сок от 1 лимон. Нанесете маската по цялата дължина, увийте с хавлиена забрадка или остаряла памучна тениска и останете по този начин за към 30 минути. Отмийте с мек шампоан. Тази маска е подобаваща за всеки вид коса.

 

 

3.Маска от банани

 косата 8 предписания за бърз напредък на косата фотография: pinterest

Вземете един прекрасен банан и го направете на паста (без кората). Можете да употребявате кухненски робот за това, само че елементарна керамична купа и мелничка работят отлично. Покрийте цялата си коса с тази паста и по-късно сложете найлонова торбичка върху косата си. Искате тази паста да се стегне добре, по тази причина използвайте сешоар, с цел да помогнете за стягането ѝ. Можете да изплакнете пастата след към 20 минути.

4.Жълтък и зехтин – за искра и дълга коса

Жълтъкът е най-подходящата съставна част, що се отнася до напредък на косата. Зехтинът пък е прелестно допълнение, което прави косъма по-здрав и бляскав. За тази маска смесете 2 жълтъка с 6 с.л. зехтин. Нанесете на суха коса – в корените и по дължината. Разрешете косата и я увийте в хавлиена забрадка. След към 20 минути отмийте добре с мек шампоан.

Съвет: Винаги когато си вършиме маска за коса с яйце, бъдете деликатни при изплакването. Яйцето е продукт-чудо в грижата за косата, само че се отмива мъчно. Използвайте хладка вода и изплаквайте дълготрайно

5.Кокосово масло и авокадо

 косата 8 предписания за бърз напредък на косата фотография: pinterest

Започнете да масажирате косата си с топло кокосово масло (НЕ загрявано в микровълнова фурна!), като започнете от корените и стигнете до върховете. Направете от едно авокадо паста и покрийте САМО върховете на косата. Изплакнете след 30 минути и повтаряйте един път седмично за най-хубави резултати.

6.Сок от лук и мед

Вземете 1-2 супени лъжици елементарен мед и го смесете със сока от една глава лук. Можете да употребявате елементарна сокоизстисквачка за лук. Нанесете сместа на местата, които наподобяват тънки, или на цялата коса и я оставете за една нощ. На сутринта измийте косата си с шампоан, с цел да премахнете миризмата на лук, или прибавете ароматни масла, преди да я нанесете върху скалпа си.

7.Бадемово масло

Вземете нормално бадемово масло и го втрийте в косата си, като започнете от скалпа и продължите към върховете. Оставете го да престои към 15 минути и го изплакнете. Използвайте тази процедура един път седмично за поддържане или два пъти седмично, в случай че възстановявате суха или повредена.

8.Изплакване с оцет

 косата 8 предписания за бърз напредък на косата фотография: pinterest

Оцетът в действителност е доста потребен за възобновяване на естественото pH на косата, което може да бъде нарушено от другите бои и шампоани. Смесете оцет от локалния магазин за хранителни артикули с една част оцет и две елементи вода. Добавете ароматни масла, които харесвате, с цел да подобрите миризмата. Използвайте два пъти седмично, до момента в който стигнете до миг, в който ще можете да го вършиме един път или два пъти месечно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР