Чудили ли сте се дали да кастрирате кучето си?Ако сте

...
Чудили ли сте се дали да кастрирате кучето си?Ако сте
Коментари Харесай

5 причини да кастрирате кучето си

Чудили ли сте се дали да кастрирате кучето си?Ако сте притежател на куче, евентуално към този момент сте наясно, че е значимо вашият домакински любим да бъде скопен. Въпреки това, някои притежатели на кучета може да не осъзнават какъв брой е нужна кастрацията за мъжко куче, даже в случай че осъзнават нуждата от стерилизиране на женско куче.

Ако се пробвате да решите дали кастрирането на вашето куче си коства, вижте информацията по-долу, с цел да научите повече. Този бърз лист ще ви запознае с доста от най-важните преимущества на кастрацията на кучета, което може да улесни решението ви.

5 аргументи да кастрирате кучето си

1. Намалява нежеланото размножаване

 кастрирате 5 аргументи да кастрирате кучето си фотография: pinterest

Първата и най-важна изгода от кастрирането на вашето куче е намаляването на нежеланото размножаване с кученца. Кучетата са мощно пренаселени по света и вие можете да помогнете за понижаване на този проблем, като попречите на вашите домашни любимци да се развъждат.

Не забравяйте също, че в случай че вашето куче е отговорно за нежелано размножаване, може да се наложи да платите сметките на ветеринаря за кучето майка и кученцата в някои обстановки. Следователно в случай че кастрирате кучето си, освен оказва помощ да се управлява свръхпопулацията на домашни любимци, само че също по този начин понижава вашите евентуални разноски за ветеринарен доктор.

2. Намалява риска от рак

 кастрирате 5 аргументи да кастрирате кучето си фотография: pinterest

Кучетата, които са кастрирани, са изложени на доста по-малък риск от рак, в сравнение с тези, които са оставени непокътнати. Кастрираните кучета въобще не могат да се заразят с рак на тестисите и също по този начин е по-малко евентуално да страдат от рак на простатата. Други типове рак също могат да бъдат лимитирани посредством кастрация.

Говорете с вашия ветеринарен доктор за повече информация, в случай че обмисляте да кастрирате кучето си в името на предварителната защита на рака. Вашият ветеринарен доктор може да ви даде детайлности по отношение на това дали това е най-хубавият курс на деяние за вашия домакински любим въз основа на неговото здраве, здраве и история на породата.

3. Намалява експанзията

 кастрирате 5 аргументи да кастрирате кучето си фотография: pinterest

Кастрираните мъжки кучета нормално са по-малко нападателни от тези, които са останали непокътнати. Тъй като вашето кастрирано куче няма да би трябвало да се оправя толкоз доста с хормоните си и няма да желае да се бори за шанса да се чифтосва с женски, то ще бъде доста по-спокойно и доброволно, в сравнение с може да бъде непокътнато куче.

Имайте поради обаче, че в случай че кастрирате вашето куче не постоянно може да да стане по-малко нападателно. В някои случаи кучетата може да са нападателни след кастрация и може да се нуждаят от образование и за справяне с този проблем.

4. Намалява държанието на бягство

 кастрирате 5 аргументи да кастрирате кучето си фотография: pinterest

Непокътнатите мъжки кучета могат да надушат женско куче в горещина от огромно разстояние. Поради това те могат да станат склонни да се опитат да избягат всякога, когато усетят женска миризма в общата им зона. Дори и да не смятате, че кучето ви ще желае да избяга – или не мислите, че може – може да се изненадате какъв брой елементарно кучето може да излезе от вкъщи или двора, когато желае да се чифтосва.

Не приемайте, че кучето ви в никакъв случай няма да ви избяга. Вместо това може да го кастрирате, тъй че той към този момент няма да има блян да избяга и да се чифтосва преди всичко.

5. Намалява риска от сборичкване

Мъжките кучета, които са останали непокътнати, желаят да се чифтосват с непокътнати женски кучета, които идват в тяхната среда. Ако няколко мъжки кучета се интересуват от чифтосване с едно и също женско куче, това може да докара до борба сред мъжките за превъзходство. И в случай че вашето куче взе участие в този вид борба, вследствие на това то може да бъде съществено засегнато от други мъжки кучета.

Можете доста да намалите риска вашето куче да влезе в борби с другите, като го кастрирате. Кастрираното куче не е опасност за тези, които са непокътнати, когато става въпрос за чифтосване, тъй че вашето куче ще бъде в по-голяма сигурност по този метод.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР