Чуден, вкусен сладолед с кремообразна текстура и изискан вид -

...
Чуден, вкусен сладолед с кремообразна текстура и изискан вид -
Коментари Харесай

Сладолед с грозде и крема сирене

Чуден, апетитен сладолед с кремообразна текстура и изтънчен тип - оставяме декорацията на вашето въображение

Необходими Продукти

За гъст сироп от грозде


● грозде - 220 г зърна
● захар - 70 г
● ликьор - 2 с.л. сладостен

За сладоледа


● прясно мляко - 250 мл
● сметана - 250 мл (сладкарска, течна)
● жълтъци - 4 бр.
● захар - 90 г
● крема сирене - 3 с.л. (Филаделфия)
● портокали - 2 резенчета с кората
● канела - 1 щипка
● ванилия - 2 бр.
● сол - щипка

Начин на подготвяне

За сиропа - нарежете гроздовите зърна на късчета (няма потребност да ги чистите от семките и кожата ) и ги посипете със захарта и ликьора. Оставете да престоят на стайна температура 1 час, до момента в който пуснат сок.

В тенджерка загрейте прясното мляко с щипка сол, портокаловите резени, канелата и ванилията. Когато заври, отстранете от огъня, захлупете с похлупак и оставете 30 мин., с цел да се усвоят добре всички аромати, по-късно махнете портокала.

Сложете на спокоен огън престоялото и към този момент пуснало сок грозде, варете до втвърдяване на сиропчето към 20 мин, като най-после може да увеличите огъня. Прецедете сместа (около 1/2 чашка сок излиза) като с лъжица притискате, с цел да се изцеди всяка капка от вкусния, благоуханен гроздов сироп. Чашата оставете да изстине на стайна температура и след това я подръжте малко в ледник.

През това време разбийте добре жълтъците със захарта (90 гр), сложете ги при охладеното мляко и на спокоен огън бъркайте до момента в който сместа се сгъсти малко и съвсем стане на пяна. Когато това се случи, отстранете и оставете да се охлади като понякога разбърквате деликатно.

Охладения гъстичък гроздов сироп изсипете при към този момент изстиналото пухкаво кремче. Не бъркайте доста. (Може да заделите малко от него за украса при сервиране в случай че желаете).

Разбийте с миксер сметаната на сняг и прибавете към нея крема сиренето, продължете да разбивате до приемане на еднородна примес.

Сложете сметаната на части при останалия крем като леко забърквате до цялостното и консолидиране.

Разсипете в купички или един огромен съд, както ви е комфортно, завийте с транспарантно домакинско фолио и оставете във фризер за 4-5 часа най-малко.

През първите два часа разбърквайте сместа понякога, с цел да се избегне образуването на кристали. Става чудноват, апетитен сладолед с кремообразна текстура и изтънчен тип в случай че е и добре украсен и декориран!! Насладете му се!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР