Chrome вече е най-бързият браузър за Mac компютри с процесор

...
Коментари Харесай

Chrome изпревари Safari по бързодействие на Mac компютри


Chrome към този момент е най-бързият браузър за Mac компютри с процесор M1
(снимка: CC0 Public Domain)

П оследната версия на Chrome е най-бързият браузър за Mac компютри с процесор M1 на Apple, оповестиха от плана Chromium . Става въпрос за новата версия M99 на най-популярния браузър в света.

В бенчмарка Speedometer, създаден от екипа на Apple WebKit, реализира рекордните 300 точки. Този тест симулира работещи уеб приложения с разнообразни технологии за тестване на отзивчивостта на браузъра.

Новата версия на Chrome е със 7% по-бърза от Safari, който е фирменият браузър на Apple, твърди. Тестовете са извършени на 14-инчов MacBook Pro с процесор M1 Max и 64GB RAM. При по-слаб хардуер разликата в продуктивността сред двата браузъра може да бъде даже по-голяма.

В резултат на последните графични оптимизации, тестванията демонстрират също, че графичната продуктивност на Chrome е с 15% по-висока от тази на Safari. Като цяло, от стартирането на Chrome за в края на 2020 година до момента браузърът е станал с 43% по-бърз.
още по темата
Два други фактора, които способстват за скоростта на Chrome, са компилаторът V8 Sparkplug и късите вградени повиквания. Sparkplug е нов JavaScript компилатор от приблизително равнище за V8, който генерира ефикасен код с ниски разноски за компилация.

Кратките вградени повиквания се употребяват от V8 JavaScript енджина за усъвършенстване на поместването на генерирания код в паметта на устройството. Тази техника усъвършенства продуктивността, като заобикаля косвените преходи при извикване на функционалности и е от значително значение за Mac, основани на M1.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР