Чрез войната срещу Украйна руският президент Владимир Путин отнема всички

...
Чрез войната срещу Украйна руският президент Владимир Путин отнема всички
Коментари Харесай

Глас от Германия: Путин води руснаците към икономическо самоубийство

Чрез войната против Украйна съветският президент Владимир Путин лишава всички вероятности пред своята страна, уверен е икономическият откривател Михаел Хютер, който е шеф на Института за немска стопанска система.

В изявление за " Щутгартер Цайтунг " и " Щутгартер Нахрихтен ", представено от многочислени немскоезични издания, специалистът показва още, че Русия претърпява " политическа деградация " и не реализира своите военни цели.

Войната в Украйна - последната стандартна война?

Русия е " олигархична стопанска система ", която действа с помощта на естествените запаси и в която господства рискова корупция, акцентира Хютер. Според него страната скоро няма да открие сурогат на пазарите за природен газ, които в този момент последователно губи, защото липсват съответните газопроводи. Така да вземем за пример Германия в никакъв случай повече не би доставяла газ от Русия, в случай че един път към този момент откри решение и се откаже от съветския импорт. А настоящият преход на други страни към полутечен газ също няма да е кратковременно решение, защото построяването на инфраструктурата е скъпо начинание.

" Способността за добра организация на демократичните демокрации " в рецесията " за следващ път бе подценена ", споделя икономистът. Същевременно той показва вяра, че унищожителната равносметка от съветската нападателна война може да постави завършек на стандартните войни. Погледнато позитивно това би могло да значи, че войната в Украйна е " последната сходна война ".

Рекордна инфлация в Русия

На фона на глобите, които Западът наложи на руснаците поради военната атака в Украйна, инфлацията в Русия доближи рекордно равнище: най-високото за последните две десетилетия, написа Дойче Веле. Годишното равнище на инфлацията през април 2022 е било 17,8%, заяви съветската статистическа работа Росстат в края на предходната седмица. При питателните артикули повишаването е с 20,5%.

Това развиване е изключително обезпокоително за семействата с ниски приходи. Макаронените произведения са поскъпнали за една година с 29,6%, разгласи Росстат. Маслото - с над 26%, а плодовете и зеленчуците - с 33%. Руската централна банка предвижда, че през 2022 година инфлацията ще доближи 23%, преди да се намали още веднъж през 2023.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР