Чрез технологията на ферментация се увеличават многократно противоболестните му свойства,

...
Чрез технологията на ферментация се увеличават многократно противоболестните му свойства,
Коментари Харесай

Черният чесън – една от модерните храни

Чрез технологията на ферментация се усилват неведнъж противоболестните му свойства, а хранителната му сила – 10 пъти

Благодарение на технологията на ферментация на разнообразни артикули, прилагана от хилядолетия в Корея, Тайланд и Япония, зеленчуците, билките, корените и другите артикули от растителен генезис стават по-полезни и се усвояват елементарно от организма. Освен това могат да се съхраняват дълго, без да губят лечебните си свойства, а учените откриват връзка сред потреблението на някои ферментирали артикули и дълголетието. Сред тях челно място заема черният чесън.

 37-1a

 37-3 Защо трансформира цвета си

Черният чесън се създава в огромни количества и намира необятно приложение в храненето в чист тип, като фалшификация и водни екстракти. Той се топи в устата, а усетът му е сладостен и не оставя неприятен мирис. Процесът на ферментация лишава към два месеца, няма по какъв начин да се създаде в домашни условия. В специфична камера и при тъкмо съблюдаване на избрана поредност на влажността при температура към 70 градуса по Целзий чесънът се подлага на съответната обработка. В резултат на това придобива сладостен усет, който припомня на карамел или на петмез с доста тънък нюанс на сладостен чесън. Променя се и текстурата му като стафида или сушена смокиня, наподобяваща на желе. Без никакви добавки и по натурален метод той трансформира цвета си в черен. Обвивката му си остава същата, само че вътре скилидките почерняват и омекват.

Може ли да навреди с нещо

Абсолютно не – безапелационни са експерти и откриватели. Може да се приема от всеки, в това число и от деца, защото този зарзават е доста по-синтезирана, с по-концентрирани биологичноактивни съставки храна. Освен това е разгласен за една от най-здравословните подправки в гурме заведенията за хранене.
Благодарение на ферментацията чесънът усилва неведнъж антиоксидантните си свойства – 7 пъти нараства наличието му на фруктоза.

Хранителната му сила е 10 пъти по-голяма от тази на по този начин добре познатия ни свеж чесън. Има 10 пъти повече алицин, на който се дължи способността на чесъна да се бори с заболяванията. Богат е на натрий, калий, магнезий, калций, желязо, цинк, както и на витамин В1.
 Хлябът с черен чесън е необикновено апетитен и потребен. Хлябът с черен чесън е необикновено апетитен и потребен.
Предпазва от заболявания

Ферментиралият чесън е превъзходен артикул, който може да ни защищити от доста неразположния и заболявания на актуалния живот: проблеми със сърдечносъдовата система и стомашно-чревния тракт, онкологични процеси, атеросклероза на кръвоносните съдове, несигурно кръвно налягане, възпалителни процеси и простудни болести. Той усъвършенства и функционалността на бъбреците и защищава от болести на черния дроб.
В качеството си на активатор на функционалността на панкреаса и на секрецията на инсулин играе значима роля при лекуването на диабета. Препоръчва се при свръхтегло, както и при бодърствуване. Полезен е за кръвообращението, пречиства кръвта и защищава стените на кръвоносните съдове от холестеролни плаки. 1-2 скилидки на ден са задоволителни за подсилване на имунната система. Те могат да се одобряват непосредствено или да се употребяват в разнообразни кулинарни предписания.

И за лъскава коса, и за… шоколад

За феновете на ексцентрични способи за разкрасяване ето едно предложение за маска за лъскава коса по натурален метод. Необхдимо е да извършите следните елементарни стъпки.
Намачкайте 3 скилидки черен чесън и ги смесете с 20 мл рициново масло и 1 жълтък. Получената примес се забърква и се нанася по цялата дължина на косата. След като маската е нанесена, е належащо да престои към час, след което измийте щедро косата си с шампоан.

За мнозина чесънът и шоколадът са несъвместими понятия, само че мигновено ви оборваме – черният чесън се употребява за приготвянето на черен шоколад, прибавя се и в енерегийни питиета.

 37-4 Какво ли не се подготвя с необичайния артикул

Черният чесън може да се употребява освен в кулинарията, а просто да се яде от опаковката – както обиковените изсушени плодове.

Готвачите подготвят от него прелестни пюрета и сосове, които са скъпа добавка към пица, ориз и даже за елементарни сандвичи.

Черният чесън се съчетава отлично с гъбени блюда, сирене, кренвирши и домати. Ястията получават несравним усет, когато той се добави към подправки като босилек, къри, кориандър, куркума. Хармонира отлично с морски блага, също и с бяла риба на грил. Свинско, птиче, пушено месо – всички тези артикули получават нов усет с помощта на удивителния черен чесън.

За празничната софра той може да се употребява освен за подготвяне на разнообразни блюда, само че и за украса – с него се украсява масата или обособени блюда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР