Чрез тази идея можем да покажем своята съпричастност към болката

...
Чрез тази идея можем да покажем своята съпричастност към болката
Коментари Харесай

Д-р Димитър Ленков предлага да се издигне паметник на „Струма“ в памет на загиналите

" Чрез тази концепция можем да покажем своята съпричастност към болката и страданието на нашите събратя от Република Северна Македония ", уточни доктор Ленков пред Българска национална телевизия и добави, че това ще бъде един жест на добросъседство, който потвърждава, че доста повече са нещата, които ни свързват, в сравнение с нещата, които може би ни разделят.

" Предложението ни е доста непретенциозно. Всички български жители, който колкото може, да се открие една дарителска сметка, в която да се съберат пари, както от наша страна на Република България, по този начин и от страна на жителите на РСМ и дружно, взаимно да се направи паметна плоча, мемориален комплекс, в памет на неуместно починалите след тази ужасна злополука. Това ще бъде едно следващо доказателство за това, че нашите два народа са приятелски нации, че болката, която сега е в околните и починалите в РСМ, тя е болежка и в нас ", сподели той.

" Паметникът ще има и профилактична роля. Минавайки край него, хората ще знаят, че тук е станала една страшна покруса и въпреки и въображаемо, само че те ще си дават сметка за това, което е станало и ще понижават скоростта ", добави доктор Ленков.

" По този метод, този монумент ще има профилактична роля за това там повече да не се случват, на този рисков път, такива страшни нещастия. Надявам се да откри отзив ", изрази вяра доктор Ленков.

Д-р Димитър Ленков е някогашен основен секретар на Българския лекарски съюз.

" В момента съм един жител, пенсионер съм, само че все пак съм подготвен от пенсията си да отделя една сума, която да внеса в подобаващия миг в такава сметка. Надявам се други също да последват моя образец ", добави доктор Ленков.

Междувременно пред посолството на РСМ, не престават да идват хора, които оставят цветя и свещи в памет на починалите в злополуката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР