Чрез тазгодишния държавен бюджет се търси начин да се угоди

...
Чрез тазгодишния държавен бюджет се търси начин да се угоди
Коментари Харесай

Агоп Каспарян: Чрез тазгодишния държавен бюджет се търси начин да се угоди на всички

Чрез тазгодишния държавен бюджет се търси метод да се угоди на всички, счита икономист.

Бюджетът за 2022 година е баланс сред съдружното съглашение и политиките, заложени в него. Той е продължение на настоящите политики, само че в него са заложени и някои настоящи проблеми. Търси се метод да се угоди на всички. Това мнение изрази икономистът Агоп Каспарян в предаването Референдум по Българска национална телевизия. 

Бюджетът не е новаторски, само че тази година можем да си го позволим. Надеждата е в идващия бюджет или актуализацията му през юли да има вложения в частния бранш, ориентирани към рационализация, произвеждане, по-висока добавена стойност, счита Каспарян.

Икономистът приканва да се подтиква, модернизира и реинвестира. Трябва да се основава и създава с по-голяма добавена стойност от частния бранш, което става посредством вложения. " Инфлация се бори единствено посредством напредък! ", безапелационен е той.

Според Каспарян в сегашния си тип схемата 60/40 е безсмислена - частният бранш е заставен да подвига цените поради поскъпващите първични материали и сила. В резултат на това оборотът му не просто не спада, а се усилва. Което автоматизирано го лишава от присъединяване в тази стратегия.

Икономистът предлага компаниите да могат да дават ваучерите от 200 лв. по отношение на успеваемостта на чиновниците, за което обаче са нужни промени в законодателството. " Тази смяна ще има троен резултат - компанията икономисва осигуровки от ваучера, служащият е стимулиран да работи повече, като респективно ще създава повече - компанията ще завоюва повече и надлежно страната ще получи повече налог ", показва Агоп Каспарян.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР