Чрез своя уникален визуален подход към изследването на поведението Как

...
Чрез своя уникален визуален подход към изследването на поведението Как
Коментари Харесай

Книга ни учи как да разчитаме хората

Чрез своя неповторим образен метод към проучването на държанието Как да разчетем хората /издание на Книгомания/ демонстрира, че в случай че разбираме за какво хората се държат по избран метод, може да станем по-умели в общуването, да бъдем по-убедителни и да преценяме по-добре непознатата мотивация.

Засилващото се движение на връзките в модерния свят прави по-важна от всеки път нуждата да разбираме скритото държание зад ежедневното другарство. В 20 потапящи ни в материята уроци Рита Картър „ превежда” сигналите, които разкриват същинските усеща и планове на индивида и демонстрира по какъв начин тези сигнали движат взаимоотношенията, тълпите, и даже държанието на обществото. Научете какви са инструментите за въздействие, които водачите употребяват и започнете да разпознавате фундаменталните модели на държанието, оформящи метода по който действаме и поддържаме връзка.

Наръчникът „ превежда “ физическите знаци, които приказват за прекарванията на хората, и проучва техните изражения, жестове и език на тялото, с цел да разкрие същинските им усеща и планове. Предложените уроци са още по-важни и с цел да разберем по кое време хората се събират в група или стават навалица, изключително в рискови обстановки, при които логиката на психиката на тълпата става доминанта.

Предлага се серия от принадлежности, които ще ви оказват помощ да намерите пояснение за себе си. Към разчитането на хората постоянно би трябвало да се подхожда деликатно, само че защото темповете и формите на другарство в наше време се форсират от ден на ден, тези принадлежности са по-важни от всеки път. Тази книга е проведена в 5 елементи и 20 основни урока, които покриват множеството настоящи и настоящи въпроси в бихейвиористичната логика на психиката през днешния ден.

Всеки урок е запознанство с една значима идея и изяснява по какъв начин може да приложите наученото в своето всекидневие. В процеса на четене графа Инструменти ви оказва помощ да не губите визия за наученото досега. А особено подбраните бележки НАУЧЕТЕ ОЩЕ ще ви ориентират вярно към нещата, които най-силно са завладели въображението ви.

Как да разчетем хората ни учи да се доверяваме на интуицията си и да тълкуваме вярно първите си усещания, когато се срещнем с някого. Интересна е препоръчаната интерпретация за формата на лицето и какво издава пристрастеността към власт и шикалкавене. Разбира се, най-хубавият знак за това, по какъв начин се отразява животът ни, са очите. Всъщност доста от знаците, които улавяме, ги разпознаваме интуитивно, само че не ги проучваме по време на общуването.

Трябва да наблюдаваме лицевите изражения и да отчитаме кои страсти могат да са престорени, какво да вземем за пример се крие зад усмивката, по какъв начин страстите се отразяват на цялото тяло и да се замислим по какъв начин в действителност демонстрираме самите себе си. В този смисъл особено е отделено внимание в книгата какъв дрескод да съблюдаваме, с цел да впечатляваме близките, по какъв начин облеклата дефинират самочувствието ни, какво обръщение оставяме след срещата с нас.

Формирането на личността е един от най-важните житейски въпроси, с които се сблъскваме: това е онази цялост от показа, убеждения, жестове, тирада и културни особености, която демонстрираме при другарство. Но наръчникът Как да разчетем хората не се задоволява единствено с определянето на това какъв типаж или стандарт сме, а търси отговор и на по-дълбоки проблеми:например за какво от време на време споделяме, че някой се държи нетипично за личността си, кои условия ни карат да се демонстрираме друго, можем ли да „ влезем в обувките на другия “ и други

Последният раздел на наръчника обръща внимание на тематиката за връзката и по-точно четирите съществени пластта на човешкото групиране: обществото като цяло, фамилията, групата и тълпите. Нека си напомним пирамидата на Е. Маслоу, че с цел да се почувства благополучен, индивидът би трябвало да задоволи главните си за оцеляване потребности: физиологични, сигурност, принадлежност, себеуважение и единствено рационализиране. За страдание единствено един на 10 реализира последното ходило – усъвършенстването. Все отново дано не забравяме, че хората са специфични, а животът в сплотена група дава на индивида хубаво топло възприятие.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР