Чрез свързването на електрическите мрежи можем да осигурим на Югоизточна

...
Чрез свързването на електрическите мрежи можем да осигурим на Югоизточна
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман: Можем да осигурим на Гърция много по-евтина енергия

Чрез свързването на електрическите мрежи можем да осигурим на Югоизточна Европа през Гърция доста по-евтина сила от възобновими източници, сподели престолонаследникът на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман пред Кириакос Мицотакис.

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман дойде на двудневно публично посещаване в Гърция. Това е първото му посещаване в Европейския съюз след убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги.

Мохамед бин Салман се срещна нощес с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, директно преди подписването на съглашения в региона на морския превоз, енергетиката, отбранителните технологии, ръководството на отпадъците и в областта на културата.

Срещата на делегациите бе последвана от сключване и продан на съглашения сред двете страни в следните области: основаване на Висш съвет за стратегическо съдействие, енергетика, военно съдействие, двустранни вложения, научно и софтуерно съдействие, опазване на здравето, битка с престъпността, просвета и спорт, техническо съдействие в региона на стандартизацията и качеството, съдействие в региона на архивирането и ръководството на файлове.

Освен това, в наличието на министър-председателя и престолонаследника на Саудитска Арабия, представителите на Mena Hub (STC), TTSA, PPC и CYTA подписаха съглашението за построяването на подводния кабел на коридора за данни от Изток до Средиземно море (EMC).

Посещението на Мохамед бин Салман в Атина отбелязва стратегическия темперамент на връзките сред Гърция и Саудитска Арабия, които бяха доказани по време на формалното посещаване на гръцкия министър председател в Рияд през октомври 2021 година, означиха по-рано гръцки държавни източници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР