Чрез промяната на Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини

...
Чрез промяната на Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини
Коментари Харесай

МИР: ГЕРБ готви фалшифициране на изборите

Чрез смяната на Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини паралелно с машинното гласоподаване ГЕРБ приготвят следващото подправяне на изборите.
Това се споделя в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).
Според Политическа партия МИР гласуването с хартиени бюлетини изцяло обезсмисля машинното гласоподаване и не дава отговор на дневния ред на обществото и протестиращите, които желаят машинно, електронно и отдалечено гласоподаване.
„ Използването на машинното гласоподаване и успоредното гласоподаване с хартиени бюлетини ще затрудни освен гласоподавателите, членовете на секционните комисии, само че и ще докара до доста увеличение на грешките при попълването на протоколите, така комисиите ще продължат да обработват ръчно два масива от информация – от машинното гласоподаване и на хартиената бюлетина ”, това сподели водача на партия МИР Симеон Славчев. Според него
ГЕРБ вършат всичко това изцяло съзнателно и за да фалшифицират изборите и да подменят за следващ път вота на българските жители.
 Симеон Славчев прикани Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание и насочи предложение Симеон Славчев прикани Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание и насочи предложение
„ Този състав на Народното събрание няма нито моралното право, нито публичното доверие да прави каквито и да е законодателни пре...
Според Политическа партия МИР смяна на Изборния кодекс не може да се прави от Народно заседание, което е изчерпано от съдържателна и морална позиция и няма доверието на българските жители.
„ ГЕРБ и Бойко Борисов пуснаха съзнателно тематиката за нова Конституция на България и привикване на Велико национално заседание, с цел да отвлекат публичното внимание от най-важната тематика - машинното гласоподаване, което ще подсигурява провеждането на почтени избори ”, сподели още ръководителя на Политическа партия МИР Симеон Славчев. Според него през цялото време е ясно, че ГЕРБ немогат да съберат нужните 160 гласа в Парламента, нужни засвикване на Велико национално заседание, само че целят първо да завоюват време и второ неусетно да прокарат измененията в Изборния кодекс и по този метод да обезсмислят и да саботират машинното гласоподаване.
Политическа партия МИР приканва всички български жители да се включат в антиправителствените митинги и да не разрешат на народните представители да одобряват измененията в Изборния кодекс, който слагат под сериозен риск провеждането на почтени избори в България.
„ В момента депутатите на ГЕРБ, по този начин наречените патриоти и аптечните бензинджии правят най-голямото национално изменничество в най-новата българска история ”, безапелационен беше водача на партия МИР Симеон Славчев и прикани всички българи и родолюбци да излязат пред Народното събрание и да не позволяват подмяната на дневния ред на българското общество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР