Чрез предлагане на компютри на изключително ниски цени в социалните

...
Чрез предлагане на компютри на изключително ниски цени в социалните
Коментари Харесай

Нова измама за източване на сметки в социалните мрежи

Чрез предложение на компютри на извънредно ниски цени в обществените мрежи се източва банковата сметка на съответния клиент.

За „ покупката “ е належащо да се попълни анкета за преносим компютър за девет лв.. Това допустимо ли е? Оказва се, че е нов метод за машинация, посредством който се получава достъп до банковата ви информация.

„ Много е евентуално да няма преносими компютри за девет лв. поради обстоятелството, че цената на един подобен преносим компютър би била в пъти повече. Още повече самата доставка на този преносим компютър ще бъде повече от девет лв., тъй че няма по какъв начин “, съобщи Николай Кръстев, интернет експерт.

 

 електронен автограф Снимка: pixabay

Преди да създадат онлайн поръчка, с цел да се предпазят потребителите от новата машинация е належащо да ревизират няколко неща.

„ Хубаво е да гледат домейна. Хубаво е да гледат дали е същински, защото доста постоянно се вършат копия на уеб страниците. Пускат видимо същата визия на уеб страницата, само че на различен домейн. Трябва да се виждат общите условия – дали има общи условия уеб сайтът. В общите условия споменат ли е срокът, в който би трябвало да се връщат продуктите, упоменати ли са за чия сметка, упомената ли е компанията, която оперира зад уеб страницата “, добави Николай Кръстев.

Обръща се внимание, че не трябва да се дават персонални данни и банкова сметка на непроверени търговци. Ако въпреки всичко някой се подведе, то той би трябвало незабавно да се обърне към органите на реда.

„ В случай на машинация и в действителност на търговец, който няма по какъв начин да бъде открит от нас, потребителите могат да се извърнат към полицията или към ГДБОП при положение на подозрения за машинация “, сподели още Соня Спасова, шеф Европейски потребителски център пред БНТ.

Специалистите поучават потребителите да не се изкушават от извънредно ниските цени и да не поръчват стока от съмнителни уеб сайтове.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР