Чрез подписването на Договора за добросъседство с Македония трябва да

...
Чрез подписването на Договора за добросъседство с Македония трябва да
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Договорът е огромна крачка за Македония

Чрез подписването на Договора за добросъседство с Македония би трябвало да преодолеем идеологиите, които са ни разделяли.

Заедно да продължим към Европейски Съюз, разцвет, сигурност и братско съдействие.

Това съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия Андрей Ковачев, народен представител от ГЕРБ и ЕНП, който сподели още, че договорът е голяма крачка за Македония, защото предходният министър председател Никола Груевски не е поискал да го направи 11 години.

Това е една голяма крачка, която вършим, само че това е единствено формалната ѝ част. Ще забележим какво ще се случи в практиката - по какъв начин ще реагират силите, които тласкат обратно, а то има такива. И в Белград има такива сили, и в Москва не желаят това доближаване и работят по всички вероятни канали то да не се случи, съобщи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Той сподели още, че Зоран Заев поема сериозна отговорност и прави смела крачка, която господин Груевки не пожела да направи, макар че споделяше, че желае евроатлантическа ориентировка и положителни връзки с България, само че на процедура виждахме тъкмо противоположното.

Никой няма право да споделя на хората вие какви сте. Всеки човек има право самичък да се заявява подобен, какъвто се усеща. Най-важното е да няма втълпяване на ненавист, съобщи Ковачев.

Евродепутатът сподели още, че в двете страни историята не би трябвало да е нито лява, нито дясна и би трябвало да се гледат достоверните истински артефакти, а по какъв начин ще се трансформират нещата зависи и от желанията на всички това да стане факт. Той сподели още, че ще работят за понижаване на роуминга в Македония.

"Този контракт е една стъпка за превъзмогване на споровете, идващи от комунизма. Това ще даде подтик и на евроатлантическата интеграция на Македония ", сподели още Андрей Ковачев. Той изрази вяра да няма произшествия по време на подписването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР