Чрез нелегитимни сайтове, които имитират този на NOVA, се продават

...
Чрез нелегитимни сайтове, които имитират този на NOVA, се продават
Коментари Харесай

Забъркаха водещите на Здравей, България в измама с фалшива реклама

Чрез нелегитимни уеб сайтове, които имитират този на NOVA, се продават препарати против високо кръвно налягане и такива за възстановяване на зрението.

" В изявленията, които в никакъв случай не сме провеждали, се споделя за известни лекари, които хвалят свойствата на тези артикули, като даже убеждават потребителите да спрат актуалната си терапия, с цел да я заменят с тях “, споделя водещият Виктор Николаев в студиото на " Здравей, България “. " Препаратът, за който тази наша зрителка ни написа, е с искания, че лекува хипертония. А невероятните му свойства разкрива кардиохирургът проф. Димитър Николов в ефира на " Здравей, България ". На страницата ни обаче, нашата зрителка не съумяла да открие нито текста от линк, на който попаднала в обществените мрежи, нито видео към него. Защото всичко написано в него, е неистина. Това е реплика нацяло изявление, каквото не се е предписание. Вижда се, че уеб страницата е с някакъв чудноват адрес - това не е уеб страницата на NOVA, само че в случай че човек не бъде задоволително деликатен, може да се заблуди. “

" Да, употребявали са ни имената за крем за лице, хапчета за намаляване. В този случай позволявам, че човек няма да почине от този козметичен артикул, само че когато става дума за хора с кардиологични проблеми, е друго “, добавя Мира Иванова.

" Не имам вяра, че може да има такива наглеци. Аз съм сърдечен хирург, а да популяризирам лекарства….., още повече да споделям на пациентите, да предлагам да си стопират лечението, която е дадена от експерти, просто нямам какво да кажа. На въпроса дали може да бъде рисково е " Разбира се! “, разяснява проф. доктор Димитър Николов, от Клиника по кардиохирургия, Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда.

В студиото на " Здравей, България ", началникът на Кардиохирургията в една от най-големите столични лечебни заведения проф. Димитър Николов, признава че не е влизал. Нито пък в миналото е давал изявление на водещите на утринния ни блок. Интервю, съгласно което кардиохирургът бил предизвестил неотдавна почиталия артист Досьо Досев да се защищити от гибелта, като стартира неотложно да третира кръвоносните си съдове с въпросния препарат. Защото всяко друго лекуване било освен неефикасно, а даже нездравословно. Заради всеобщ скрит план измежду фармацевтите обаче, в аптеките препарата не се предложил. Още измислени изказвания от несъществуващото изявление.

Но проф. Николов, става известно, надалеч не единственият доктор, с чието име се злоупотребява. Друга наша зрителка попаднала на линк към текст, в който показания за офталмолог, само че в реалност пулмолог, доктор Александър Симидчиев също дава изявление сякаш направено в утринния блок на NOVA. В измисленото изявление доктор Симидчиев възхвалява артикул за възстановяване на зрението, създаден по формула основана от български студент в Съединени американски щати.

" Заинтригува ме това, че става въпрос за достижение на български студент. Изчитайки репортажа, просто взех решение, че би трябвало да го виждам. И по този начин открих, че не съществува “, споделя Снежана Василева.

Използваните стоп фрагменти са от действително посещение на доктор Симидчиев в студиото на " Здравей, България ". Дизайна и графичните детайли още веднъж имитират уеб страницата на NOVA, само че тематиката и надписите са сменени. От текста пулмологът схваща, че този препарат също липсва в аптеките поради всеобщ скрит план.

" Не съм професор по очни заболявания, нито съм хабилитиран, нито съм експерт в тази сфера. Тоест, самата илюзия стартира още от там. За мен същински огромният проблем, е здравният, тъй като хората, които съм лекувал имат доверие в мен “, споделя пулмологът доктор Александър Симидчиев.

С помощта на специалиста по киберсигурност Любомир Тулев, опитваме да закупим продуктите. След като разбрахме, че не се популяризират в аптечната мрежа, поръчваме посредством хиперлинковете, т.е. връзките, които съдържат текстовете с измислените изявленията.

" Отървете се в този момент, незабавно, седем бързи заболявания, подобряване… Това е доста особено при измамниците в онлайн пространството да основат едно такова пресиращо чувство на потребителя, че в този момент, незабавно би трябвало да се направи тази покупка. Най-отдолу виждаме и мнения. С тази разлика обаче, че тези профили в действителност са подправени. Познайте зад коя врата има 50%. Направих си опит, че зад която и врата да кликнеш, на процедура постоянно получаваш 50% отстъпка. Така че, да, поздравления, печелим отстъпка от 50% “, споделя специалист по киберсигурността Любомир Тулев.

" Ако се опитаме да достъпим единствено домейна healthymind.pro, ще забележим, че излиза неточност. Тоест, ти би трябвало да имаш тъкмо съответния линк, с цел да можеш да достигнеш тъкмо тази публикация. Сайта е тотално, отново споделям, нелегитимен. Регистриран преди близо година зад известната платформа Cloud Flare. Тази платформа крие същинския ай пи адрес, където в действителност е качен уеб страницата. Преди да бъде качен зад  Cloud Flare, този домейн се появява като ай пи адрес, част от украинското интернет пространство. Дали зад уеб страницата обаче, стои украински жител, български жител или какъвто и да е различен жител, това не можем да кажем за жалост ние “, добавя специалистът.

Проверка на Комисията за отбрана на потребителите удостоверява казаното до тук. Като прецизира, че пратките се препращат през няколко куриерски компании в разнообразни страни, с цел да се попречва установяването на началната им точка. По случая към този момент са сезирани и органите на реда.

" Имаме проблем, който визира здравето на жителите. Затова считам, че би трябвало да се реагира по-сериозно “, безапелационен е Виктор Николаев.

" Да приемем, че този артикул е безопасен. Но ти да спреш терапия на пациент, която го пази дали ще е от инфаркт, дали ще е от инсулт, това е безусловно неприемливо! “, добавя проф. доктор Николов.

" Само да припомня, че ние в България сме рекордьори, безусловно, по брой на хората, които имат високо кръвно налягане и всевъзможни кардиологични проблеми “, разяснява Мира Иванова.

" Не бива да се подвеждаме толкоз елементарно по рекламите във фейсбук. Може да купувате облекла и обувки от там, само че не купувайте, апелирам ви, медикаменти и неща, които настояват, че лекуват “, поучава доктор Симидчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР