Чрез консумация на паста си набавяме енергия и куп важни

...
Чрез консумация на паста си набавяме енергия и куп важни
Коментари Харесай

Неподозираните странични ефекти от консумацията на паста

Чрез консумация на паста си набираме сила и куп значими хранителни субстанции. Но прекаляването с макаронените произведения може да се окаже пагубно за здравето.Ето кои са 5-те странични резултати, които може да изпитате след време. Не ги подценявайте.
1. Увеличава се рискът от развиване на диабет
 7 аргументи да не изхвърляте водата, в която сте варили пастата 7 аргументи да не изхвърляте водата, в която сте варили пастата
Едва ли допускате, че водата, в която е варена пастата, се назовава течно злато. Това е по този начин, тъй като тя може да се употребява наново и...
Куп фактори оказват въздействие върху развиването на диабет, в това число фамилната обремененост и избора на метод на живот. Според някои изследвания диетите с високо наличие на въглехидрати са свързани с нараснал риск от развиване на диабет. Тъй като обичайните тестени произведения са източник на въглехидрати, потреблението на огромни порции от тях излага здравето на риск.
2. Възможно е да се появи дефицит на основни хранителни субстанции
Ако консумирате паста няколко пъти седмично, евентуално ви липсва многообразие в храненето и не си набавяте основни хранителни субстанции. Вместо да наблягате най-вече на макаронени произведения, пробвайте да се разнообразите менюто си. Включете в него бобени произведения, повече фибри и протеини.
3. Повишава се рискът от развиване на сърдечни болести
Ако залагате на паста от бяло брашно, излагате тялото си на нараснал риск от развиване на сърдечни болести. Проучване, оповестено в American Journal of Epidemiology, разкрива че диетата с високо наличие на въглехидрати, а точно с артикули от рафинирани брашна, е обвързвана с нараснал риск от сърдечни болести.
 Италиански началник готвач разкри тайната на съвършената паста Италиански началник готвач разкри тайната на съвършената паста
Пастата в Италия не е просто ядене от тестени произведения. На Апенинския полуостров тя се яде и в делник, и в празник, вкъщи или в безценен ре...
4. Кръвното ви налягане се покачва
Обичайното хранене с рафинирани въглехидрати е обвързвано с повишение на кръвното налягане. Наличието на високо кръвно налягане може да изложи тялото ви на риск от развиването на сърдечни болести. 
5. Теглото ви се покачва
Докато яденето на тестени произведения в верните порции не е директно обвързвано с увеличение на тежестта, с пастата нормално се преяжда и има риск от напълняване. Счита се, че една порция макаронени произведения е към ½ чаша. Но преобладаващата част от хората са склонни да употребяват доста повече от това количество - изключително в случай че се хранят в ресторант. Консумацията на огромни количества тестени произведения може да докара до приемането на прекалено много калории, а това от своя остаряла води до наддаване на тегло.
Когато ядете паста, внимавайте с размера на порцията, с цел да избегнете преяждането. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР