Чрез фонд-мениджърите на Фонда на фондовете, който е в системата

...
Чрез фонд-мениджърите на Фонда на фондовете, който е в системата
Коментари Харесай

Министър Пулев: Спортните федерации в партньорство с общини могат да получат финансиране през Фонда на фондовете

Чрез фонд-мениджърите на Фонда на фондовете, който е в системата на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР), има благоприятни условия за финансова поддръжка за спортните федерации и техните членове в взаимна активност с общини, посредством публично-частно партньорство. Съществуват два фонд-мениджъра, които разполагат с запас за финансиране на сходни планове - Фонд ФЛАГ и Регионален фонд за градско развиване. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа на среща с министрите на спорта, на опазването на здравето доцент доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в, на образованието проф., на електронното ръководство дружно с президентите на българските федерации по волейбол, баскетбол и футбол, оповестиха от пресцентъра на МИР. 

Министър Пулев изясни, че при едно положително взаимоотношение на спортна федерация с общини и общински компании може да се обезпечи сериозен запас, който да се употребява за създаване на физическа инфраструктура и създаване на новаторски и цифрови решения. Той уточни като сполучлив образец по такава стратегия построяването на парк „ Възраждане “ в София. 

„ Може да ви подкрепим и в композиция с частния бранш, когато започваща или към този момент наложена частна компания влезе в някаква форма на взаимоотношение с федерациите “, сподели на срещата още Пулев. Министърът даде за образец поддръжката на частна високотехнологична компания със спортна устременост посредством Фонда за финансови вложения на Българската банка за развиване (също с принципал министърът на нововъведенията и растежа).



Пред представители на спортните федерации министърът съобщи още, че техните членове може да аплайват по няколко европейски стратегии по линия на Министерството на нововъведенията и растежа. „ Те са търговски сдружения, тъй че дават отговор на критерии за приемане на безплатна помощ “, уточни Пулев.  По новата стратегия Конкурентоспособност следва в идващите седмици и месеци отваряне на процедурите за създаване и внедряване на нововъведения в предприятията, по които спортните клубове като търговски сдружения могат да аплайват. 

Пулев предложения министрите и спортните федерации, техните членове и високотехнологични компании да се включат в проведени от МИР осведомителни дни за нововъведения и цифровизация в спорта и опциите за финансирането им посредством европейските фондове. „ С вас сме, ще ви оказваме помощ доста “, заключи министър Пулев. 

Срещата беше проведена от Министерството на младежта и спорта, а хазаин беше министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР