Чрез финансовата подкрепа от инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ средно училище

...
Чрез финансовата подкрепа от инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ средно училище
Коментари Харесай

Енерго-Про финансира изследователски център по природни науки на открито в добричко училище

Чрез финансовата поддръжка от самодейността " ЕНЕРГО-ПРО за обществото “ приблизително учебно заведение " Димитър Талев “ в град Добрич построи проучвателен център " С взор в бъдещето “. Вчера се състоя формалното му разкриване в двора на образователното заведение. Специален посетител на събитието беше господин Здравко Миланов, шеф на разпределителен обслужващ център Добрич и Силистра към енергийната компания. 

" Основната концепция в плана на нашето учебно заведение беше основаването на проучвателен, естествен и екологичен център навън, в който учениците ще имат опция да организират пpaĸтичecĸи занимания пo физиĸa, география, изобразително изкуство, технологии и предприемачество, математика, биология и химия “, сподели по време на откриването госпожа Весела Стоянова, шеф на СУ " Димитър Талев “. " Радваме се, че ЕНЕРГО-ПРО оцени иновативността на нашия план и че с помощта на тяхното подаяние успяхме да изградим и оборудваме място, което да предизвика у нашите ученици ученолюбивост, проучвателен дух и възприятие за отговорност към запазване на околната среда. Благодарим на енергийното сдружение за чудесната обществена самодейност, посредством която успяхме да надградим положените през годините старания в една от предпочитаните за нас области – екологично обучение и образование на подрастващите “. 

Центърът за проучвания на естествените науки е в три посоки - " Астрономия “, " Meтeopoлoгия " и " Екология “. Оборудването включва телескоп, фотографски уред, монитори, метеорологична станция, апарат за премерване на чистотата на въздуха, хранилки и комплекти с бинокли за наблюдаване на птици. Ще има опция за основаване на ĸлyбове по ползи по всяко от направленията. Ученици от втори, шести и девети клас бяха първите, които изпробваха опциите на изследователския център и демонстрираха работата с тях пред гостите на събитието. 

Кандидатурата на СУ " Димитър Талев “ беше в региона " Изграждане на екологични полезности “. Заявления за финансиране по самодейността " ЕНЕРГО-ПРО за обществото “ могат да се подават също в областите " Детско развиване “, " Опазване на околната среда “, " Устойчиво развиване на градската среда “, " Енергийна успеваемост “, " Безопасно потребление на електроуреди и енергийни уреди “. Приоритетно се утвърждават планове, които имат дълготраен резултат и оферират нови практики за смяна на публичните настройки. Повече за критериите за оценяване, както и заявление за кандидатстване могат да бъдат открити в уеб страницата на компанията на адрес:  https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР