Чревната флора може да се наруши по най-различни начини, но

...
Чревната флора може да се наруши по най-различни начини, но
Коментари Харесай

Как да възстановим здравето на чревната си микрофлора

Чревната флора може да се наруши по най-различни способи, само че измежду най-честите е: бактериална зараза, антибиотици, нездравословна диета. И защото положителната чревна флора е един от признаците на дългоденствие, е значимо да знаете по какъв начин да я възстановите и надлежно – по какъв начин да я поддържате:

1. Яжте чорба!

Ако обичате, толкоз по-добре. Опитайте се супата да участва във вашето всекидневно меню, тъй като тя съдържа разнородни хранителни субстанции, аминокиселини и минерали.

2. Яжте ферментирали храни!

Те съдържат разнообразни бактерии, които поддържат естествената чревна функционалност. Препоръчителни са киселите краставички, киселото мляко, киселото зеле, кисели зеленчуци и други

3. Почивайте си!

Настроението ни и равнищата на стрес въздействат доста повече на здравето ни, в сравнение с можем да си представим. Високите равнища на стрес покачват растежа на бактериални варианти в организма и понижава доста разнообразието и положителната среда на чревната флора.

4. Яжте храни, богати на фибри!

С фибрите в никакъв случай не може да сбъркате. Тъй като множеството от пробиотичните бактерии в храносмилателната система се хранят с фибри, е потребно да консумирате ябълки, банани, чесън, лук, праз, аспержи, пълнозърнести артикули и други

5. Не отричайте питателните добавки!

Съществуват разнообразни хранителни добавки за чревен баланс. Особено след банкет на антибиотици е добре да се замислите и да приемате профилактично подобен артикул – след консултация с доктор, несъмнено.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР