Човешкото тяло се състои от 60-70% вода. Почти две трети

...
Човешкото тяло се състои от 60-70% вода. Почти две трети
Коментари Харесай

Имате излишна вода в тялото си? Тези 6 неща ще ви избавят от нея!

Човешкото тяло се състои от 60-70% вода. Почти две трети от тази вода се намира навътре в клетките, а останалата част – в междуклетъчното пространство, написа girl.bg. Точно заради повишаване на размера на течността в това пространство се образуват отоците… Ако сте осведомени с този проблем, ние мощно предлагаме да се консултирате с вашия доктор, защото лекуването зависи от първопричината. А тя не би трябвало да се подценява! Като се стартира от болести на вените, бъбреците, на щитовидната жлеза и се приключи с преяждане през нощта – всичко това би могло да докара до появяването на отоци.


За да се отървете по-скоро от отоците е целесъобразно да се следват тези насоки … Как да се оправим с подуването и отоците? Ето 6 изпитани разновидността, които обезпечено ще ви оказват помощ.

1. Започнете с храната
Сол и рафинирани въглехидрати – нещата, които преди всичко е належащо да се изключат или най-малко да се понижи потреблението им. Желателно е също по този начин да се не помни за пикантната храна и за нездравословната вечерна закуска. Преди сън най-добре е изцяло да не се яде!

И това е забавно: Как да си набавим витамин Д през зимата? - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

2. Не забравяйте за витамините и минералите
Подуването и отоците алармират за това, че тялото ви се нуждае от повече пресни плодове, зеленчуци и билки. Не подценявайте храните, богати на калий и магнезий.

3. Повече придвижване!
Заседналият метод на живот в никакъв случай не е бил от изгода. Пробвайте се да се движите повече пешком и да започнете да вършиме извършения заран. Физическата интензивност „ изстисква “ непотребната вода от организма.

4. Подуването не е причина да се откажете да пиете вода
Всеки знае за нуждата да се пие минимум по 2 литра вода дневно. Само че това би трябвало да става в продължение на целия ден, а не да се изпива едновременно преди лягане! Трябва да се има поради, че при хората със сърдечна непълнота и бъбречни проблеми режимът на пиянство на вода е нужно да се съгласува с доктор.

5. Сънят не е за страхливци!
Вие няма да изглеждате добре и да се чувствате бодри, в случай че непрестанно не си доспивате.

6. Поглезете се с масаж
При съществуване на оток на лицето се предлага лимфодренажен масаж, само че единствено в случай че се прави от опитните ръце на експерт. Той ще спомогне за решаването на казуса със задържането на вода и лимфа. Самостоятелният масаж в този случай е рисков.

Следвайки тези обикновени насоки, ще забравите за неприятния проблем с отичането. Погрижете се за себе си и кажете на своите близки по какъв начин да се оправят с подуването и отоците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР