Човешкото поведение е необятна зона, която непрестанно се следи и

...
Човешкото поведение е необятна зона, която непрестанно се следи и
Коментари Харесай

20 изключително интересни факта за човешкото поведение

Човешкото държание е необятна зона, която непрекъснато се следи и опознава от учените. Тук са събрани 20 от най-любопитните и странни обстоятелства, за които най-вероятно даже и не сте предполагали.

1. Хората с високо равнище на тестостерон изпитват удоволствие от гнева на другите.

2. Вербалните агресори имат податливост да унижават другите, когато са неуверени в себе си.

3. В допълнение към Номер 2 – При това, същите тези вербални агресори откровено имат вяра, че отрицателното им мнение е чистата истина и няма никаква връзка с ниската им самокритика. А унижаването на близките автоматизирано помпа личното им самочувствие и самооценката им.

4. Телесните чувства въздействат директно върху държанието. Например, открита е ясна асоциация сред чувството за тежест и „ значимост ”, „ съвестност ”, „ стойностно ”. Човек бива подсъзнателно оценен като сериозен и постоянен в случай че подаде на изявление за работа тежка директория с професионалните си достижения и биография. Ако CV-то ви е единствено на един лист се задейства противоположната асоциация – на подценяване.

5. По същия метод чувството за неотстъпчивост сковава хората. Тези, които седят върху твърди столове са по-неотстъпчиви в договаряния. Докосването на грапава повърхнина провокира чувство за комплицирани взаимоотношения, а мръзненето е тясно обвързвано с възприятие за самота.

6. Хората са склонни да правят аморални действия или да не извършват нечия молба за помощ, в случай че за това не е належащо да се поставят старания или да се даде пряк отвод.

7. Въпреки това, множеството хора се държат „ както прилича ”, в случай че би трябвало да вземат морално решение пред някого. Много по-рядко отхвърлят на директна молба за помощ или пожертвование.

8. Лъжата изисква повече ментални старания, тъй като по едно и също време би трябвало да се мисли за нея – с цел да се изрече и за истината – с цел да се скрие.

9. Когато са следени, хората се държат по-добре. При това, илюзията за наблюдаване работа по същия метод – един простоват опит открива този факт по следния метод: когато в заведение за самообслужване бъдат окачени фотографии на човешки очи, броят на хората, които разчистват масите си след хранене се усилва.

10. Поведението въздейства на морала. Хората, които лъжат, мамят или правят други аморални действия, отделят доста повече внимание на това да правят оценка кое е положително и кое неприятно.

11. Привлекателната и преценена като “честна ” осанка елементарно може да „ подхлъзне ” всеки. Повечето хора са склонни да се доверяват повече на външността, в сравнение с искреността.

12. По тази причина външността играе отромна роля при политически избори. Избирателите подсъзнателно вършат заключения за компетентността на политиците по предаваната зрялост и физическа прелест.

13. По-успешните и богати хора са считани за по-умни и противоположното. И доста постоянно хората са склонни да считат, че всеки си заслужава ориста – и този, който е постигнал триумф, и този, който страда.

14. По-щастливи са не тези, които имат доста пари, а тези, които имат повече от съседа. Частично, на това се основава и неудовлетвореността при много богати хора. Те непрекъснато се съпоставят със съседите или, респективно с обкръжението си. Забогатяването ги вкарва в нови кръгове, където хората имат повече пари от тях и става все по-трудно да се извисиш над тях.

15. Гневът ускорява желанието за владение.

16. Колкото по-сложно е решението, което би трябвало да се вземе, толкоз по-склонни са хората да оставят всичко, както си е. Ако в един магазин да вземем за пример изборът е прекомерно огромен, доста от купувачите ще си излязат от него без покупка.

17. Хората са склонни да виждат несъществуващи закономерности и да имат вяра в теории на конспирацията, когато подсъзнателно усещат, че губят надзор над обстановки.

18. Хората съжаляват за небрежно взети решения, даже и резултатите от тях да ги устройват изцяло. При това, не е значимо фактическото време, отделено за вземането на решение. Важно е дали човек усеща, че това време е било задоволително.

19. Рисковете не се възприемат по един и същи метод. Един и същи човек може без капка боязън да скочи с парашут и в това време да се бои да възрази на началника си. Или да дресира тигри, само че да се тормози да се запознае с жена, която го е развълнувала.

20. Скуката има и светла страна. Скучаещите хора постоянно търсят възможностти да правят положителни и потребни каузи, просто, с цел да усетят нова тръпка в живота си.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР