Човешки останки са били намерени по колелата на , съобщава

...
Човешки останки са били намерени по колелата на , съобщава
Коментари Харесай

Афганистан: Намериха човешки останки по колелата на американски самолет |

Човешки остатъци са били открити по колелата на , оповестява в. Washington Post.

Самолетът кацна в столицата на Афганистан рано в понеделник, с цел да прибере дипломати и чиновници на посолството от превзетата от талибаните страна в Съединени американски щати.

За да бъде подсигурено гладко напускането, към 6000 американски бойци отделиха периметър към интернационалното летище " Хамид Карзай ", с цел да спрат хилядите бягащи от талибаните афганистанци към летището в опит да се спасят. Военните даже стреляха във въздуха, с цел да възпрат на хората.

Видеоклипове на западни публицисти, " Ал Джазира ", афганистанският 24-часов канал TOLO демонстрираха батална сцена от излитането: хиляди съумели да нахлуят на пистата афганистански мъже, част от които се катерят върху самолета на Американските въздушни сили. Видео на " Ал Джазира " сподели по какъв начин макар хората в близост и качените върху самолета хора той излетява, до момента в който други тичат зад него. Следващият кадър демонстрира самолета във въздуха. От него падат две фигури, сходни на човешки тела.

Според американското издание фрагментите са безусловно същински, негов източник споделя, че рухването от летящия аероплан " безусловно се случи ".

Длъжностно лице споделя, че двамата души са афганистанци, които са се качили на шасито, до момента в който самолетът е изхвърчал. Вестникът написа още, че водачите са оповестили изключителна обстановка, когато не са съумели да приберат колесника и са кацнали незабавно в трета страна.

Екипажът е разкрил останките, когато ревизирал какво не е наред със самолета.

Байдън даде обещание пари

Критичното положение, в което изпадна Афганистан след светкавичното завладяване на страната от талибаните и бягството на президента и вицепрезидента, провокира упреци към американския президент Джо Байдън, който на 8 юли разгласи, че Съединени американски щати ще изтеглят военните си от страната в период до 31 август. Решението докара и до евакуиране на останалите съюзнически НАТО-вски военни.

В изказване през днешния ден Белият дом популяризира позицията на Байдън, който дава обещание пари: 500 милиона $ помощи за афганистанските бежанци. Парите се отпускат от американския бежански фонд " за посрещането на непредвидени, незабавни потребности на бежанци и мигранти, жертви на спорове и други хора в риск вследствие на обстановката в Афганистан ".

Парите може да бъдат употребявани посредством интернационалните организации и НВО, както и посредством държавни управления и държавни организации.

Малко по-рано Байдън уверено отбрани решението си да изтегли американските военни от Афганистан. Той настоя, че в случай че не е бил спазил контрактуваното при предходната администрация, на Доналд Тръмп, Съединени американски щати са рискували да се върнат години обратно, да се разпали спорът и да бъдат засилени позициите на талибаните. 

Той дава да се разбере, че всяко нахлуване против американски военни, въвлечени в интервенцията по изтеглянето, ще бъде посрещната с " разрушителна мощ ", в случай че е належащо.

Президентът признава, че изтеглянето на американските сили е станало по-бързо, в сравнение с е считал, само че упреква афганистанските водачи за краха на страната. .

Гневът против избягалия президент Ашраф Гани нараства. В афганистанските профили в Туитър все по-често се популяризира хаштагът #InterpolArrestGhani: стотици настояват Интерпол да арестува Гани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР