Човешката история е богата на странни събития, които разбиват всякаква

...
Човешката история е богата на странни събития, които разбиват всякаква
Коментари Харесай

Тези 10 тайнствени съвпадения от историята не могат да бъдат обяснени по никакъв начин

Човешката история е богата на странни събития, които разрушават всякаква логичност. Случайни или не – тези моменти притеглят вниманието със своята необикновеност и тайнственост. От страховити проклятия до пътешестване във времето и предсказания за бъдещето, тези събития са в обсега на човешкото любознание от десетилетия. Днес ще ви срещнем с 10 от най-мистериозните съвпадения, за които към момента няма разумно пояснение. Може пък вие да съумеете да разрешите някоя от тези загадки.

1. Марк Твен и Халеевата комета



Големият американки публицист Марк Твен е роден на 30 ноември 1835 година. Същият ден, в който около Земята минава Халеевата комета. Година преди гибелта си, през 1909 година, писателят се пошегувал: „ Дойдох през 1835 година с Халеевата комета, идната година тя още веднъж идва и чакам да си отида с нея “. Тези думи се оказват оракулски: на 21 април 1910 година Марк Твен умира от сърдечен удар, ден откакто Халеевата комета е минала най-близкото разстояние до Земята.

2. Проклятието на Тамерлан



На 20 юни 1941 година съветски археолози откриват гробницата на Тамерлан, който направлявал огромна част от Азия през ХIV век и бил потомък на Чингис хан. На надгробната плоча имало надпис, който гласял: „ Този, който отвори гроба ми, ще освободи поробител, доста по-страшен от мен самия. Ще се случи война – страшна и кървава “. Два дни по-късно Германия нападна Съюз на съветските социалистически републики.

3. Еднакви ориси



Двойка близнаци от Охайо били разграничени още при раждането си. Въпреки че даже не подозирали за съществуването си, те изживели съвсем еднакъв живот. Започва се с обстоятелството, че осиновителите и на единия, и на другия ги кръстили Джеймс. Като деца и двамата имали куче, което кръстили Toй (Играчка). И двамата станали служители на реда и се оженили за дами на име Линда. И на двамата се родили синове, които кръстили Джеймс Алън, а по-късно и двамата се развели. В следствие и двамата се женят наново за дами на име Бети.

4. Бомбардировка от бъдещето



През 1932 година журналистът Дж. Бернар Хътън и фотографът Йоахим Бренд отиват до корабостроителницата в Хамбург, с цел да създадат репортаж. Когато мъжете се връщат в редакцията, те били мощно уплашени и разказвали за въздушна офанзива, която блъснала града. Фотографът даже бил подготвен да потвърди думите си със фотоси. На фотосите обаче нямало нищо извънредно, камо ли бомбардировки и опустошения. 11 години по-късно, от един от утринните вестници, Хътън научава за интервенцията „ Gomorrah “ – бомбардировките над Хамбург. Дали става въпрос за съвпадане или не – не е ясно, само че журналистът е уверен, че точно това е нападението, което „ видял “ преди повече от десетилетие.

5. Предсказание в анимацията



По-горе виждате кадър от обичаната анимация „ Джони Браво “. Обърнете внимание на плаката с надпис „ Очаквайте скоро “ на стената. Този епизод излиза 5 месеца преди терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година

6. Самолет от бъдещето



През 1935 година старши офицерът от Британските кралски Военновъздушни сили Робърт Виктор Годард прелетява над изоставено летище в Единбург. На връщане той още веднъж трябвало да мине по същия маршрут, само че каква била изненадата му, когато видял, че остарялото изоставено летище работело на цялостни обороти, а на пистата имало аероплан, който водачът не могъл да разпознае, макар че бил стеснен авиационен експерт. 4 години по-късно Годард бил изпратен на същото летище, което към този момент се употребило по предопределение. Каква била изненадата му, когато разпознал самолета от преди 4 години. Проблемът бил, че машината се оказала „ Майлс Магистър “, аероплан, чието произвеждане стартира през 1937 година, т.е. три години, откакто Годард твърди, че го е видял за първи път.

7. Създаването на Европейския съюз



През 1968 година писателят-фантаст Джон Брънър разгласява книгата „ Спирка в Занзибар “. В нея той разказва основаването на Европейския съюз, който публично се образува едвам през 1993 година. Но това не е всичко: писателят предсказва появяването на сателитната телевизия и лазерните принтери.

8. Хипстър в предишното



Тази фотография от откриването на мост в Британска Колумбия е направена през 1941 година В тълпата се вижда мъж, мощно контрастиращ с останалите. Заради външния си тип, индивидът получава прозвището „ хипстър “ – косата и облеклата му наподобяват прекомерно съвременни за времето си, да не приказваме за слънчевите очила и фотоапарата в ръката му.

9. Еди Мърфи от 1930 година



Дали е разкрил тайната на безконечната младост или това е необикновен тип актьорско преобразяване, не излиза наяве, само че на тази фотография от 1930 година несъмнено ни се коства, че виждаме обичания американски комедиант Еди Мърфи.

10. Финансовата рецесия в разказ



Още една книга, която с удивителна акуратност предсказва събития, които ще се случат десетилетия по-късно. В романа-антиутопия от 1957 година „ Атлас изправи плещи “ писателката Айн Ранд разказва скрит план на американското държавно управление за надзор на бизнесмените, свободната търговия е сменена с планувана стопанска система, вследствие на което се заражда дълбока финансова рецесия. За мнозина това е тъкмо изложение на икономическата рецесия от 2008 година

Източник: 10te.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР