Човешката фантазия да дълбае все по-дълбоко в мизерията на законодателната

...
Човешката фантазия да дълбае все по-дълбоко в мизерията на законодателната
Коментари Харесай

Стефан Манов: Промените в Изборния кодекс са като бомба над Херсон

" Човешката фикция да дълбае все по-дълбоко в мизерията на законодателната процедура – това е полицейщина, облечена посредством законодателно решение една вакханалия. Тук имаме брутална, нуклеарна тактическа " бомба, пусната над Херсон " – нещо, което даже Путин не си разрешава да направи в връзките в един спор. "  Това мнение изрази пред Стефан Манов от Тулуза, Франция, член на Обществения съвет към ЦИК, по отношение на гласуваните на среднощно съвещание на парламентарната правна комисия промени в Изборния кодекс, които доведоха до изострен спор в Народното събрание. Манов следи изборното законодателство и изборния развой от 2009 година насам.

Целта е " да се всее ступор, да се провокира парализиране, проява на мощ ", заключи той. По думите му, с поправките в ИК е била потъпкана години работа на Неправителствени организации бранша. " Има една игра сред политическите сили, която слиза на много тъмно равнище, сякаш за последно ", акцентира Стефан Манов. Прави усещане обаче голямата готовност в подложените на гласоподаване текстове – текстове сред първо и второ четене, за което имаше период единствено една седмица, означи Манов. " Търсен е резултатът на блицкриг. Това е документ, който е подготвян седмици, месеци. Очевидно това не е писано сред двете четения. "

Аргумент за закриването на Обществения съвет към ЦИК няма, посочи Стефан Манов, който е член на този съвет и постоянно е определял гражданското присъединяване там като " камъче в обувката ". Аргументът, че изборната интензивност зависи от технологията, е незначителен, безапелационен е той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР