Човекът, посочен от Комисията за досиетата, като свързан с бившите

...
Човекът, посочен от Комисията за досиетата, като свързан с бившите
Коментари Харесай

Кандидатът с досие от КОД се оттегля от листата. Създали сме механизъм за такива случаи, увери Москов |

Човекът, посочен от Комисията за досиетата, като обвързван с някогашните служби на Държавна сигурност, към този момент е подал заявление за отдръпването си от листата на КОД в 19 МИР, оповестиха от партията. 



Предварително сме основали благонадежден механизъм, който да ни подсигурява, че даже и да се окаже подобен човек в нашите листи, той ще бъде отхвърлен и измежду действителните претенденти на КОД, в последна сметка няма да има хора обвързани с Българска комунистическа партия и старите служби. Това е същинското политическо решение, разяснява водачът на КОД Петър Москов. Политическата отговорност те задължава да залагаш правила, които да подсигуряват верните решения и да пресрещат отрицателните благоприятни условия. Декларациите, които единствено претендентите на КОД бяха задължени да подпишат авансово, са точно такава гаранция. Затова ние посрещнахме новината умерено, без терзания и без да бързаме да излизаме с нарочни медийни известия. Но сме извънредно сме отвратени от злобните, ехидни реакциите на партии, чиито листи са цялостни с партийни секретари, техните деца, родственици и наследници и щатни чиновници на Държавна сигурност, декларира още Москов. 

За страдание те ми припомниха онази грозна сцена, която преди години ме впечатли със същото зложелателство и лукавщина на депутатите от Българска социалистическа партия в националното заседание, когато обявяваха оживелите от лагерите Николапетковисти за агентина Държавна сигурност, напомня той. 

Това е разликата сред нас и всички останали, за нас не е значимо единствено да бъдат обявявани, а би трябвало да се ползват дейни дейности за недопускането до органите на властта, медиите и финансовите запаси на страната. Това, което за другите е пожелателно, показахме, че за нас към този момент е настояща норма, сподели доктор Ваньо Шарков, зам.-председател на КОД. 

Парламентарни избори 2021

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР