Човекът отдавна е разбрал, че не бива да чака късмета

...
Човекът отдавна е разбрал, че не бива да чака късмета
Коментари Харесай

Мощни пролетни талисмани за щастие и късмет

Човекът от дълго време е схванал, че не трябва да чака шанса и щастието да го споходят, а самичък би трябвало да кове ориста си и да търси шанса. Да се повика щастието и да се покаже, че ориста е на наша страна, е човешко предпочитание, датиращо от дълбока античност.

Една легенда споделя, че когато Адам и Ева били прогонени от Рая, съобразителната жена носела със себе си четирилистна детелина, с цел да им донесе шанс в новия живот.

Така още от древен времена естествените талисмани за благополучие и шанс се ценят високо. Те са връзката с естествените сили, които имат способността да се намесват удобно в проектите на ориста.

Днес тази наклонност не се е трансформирала, единствено е добавила нови благоприятни условия с многочислени бижута и предмети, употребявани за привличане на добра сила към притежателя им.

Четирилистна детелина

Зеленото е цветът на природата, символизира раждането на новия живот. Четирилистната детелина продължава да се счита за мощен амулет, символизиращ естетика и възобновление и се поставя за шанс през пролетта, когато природата се разсънва, с цел да се покаже в цялото си величие. Дали талисманът ще бъде същинска непокътната детелинка от някоя поляна или стилизирано цвете-бижу, то е мощен пролетен амулет за шанс.

Да хванеш калинка

 Калинката е пролетен амулет

Битува вярване, че в случай че човек хване калинка и повери на дребното насекомо най-свидното си предпочитание, тя ще го извърши, щом отлети. Бижутата, които употребяваме за талисмани постоянно изобразяват калинка - освен са красиви, само че носят и шанс, тъй като са естествен амулет. Добре е да украсяват колиетата, пръстените, обеците или гривните, те подхождат на всяко украшение.

Флорални талисмани

 Флорални талисмани

Истински знак на пролетта е всяко разцъфтяло цвете. Цветята ни припомнят, че като тях сме неповторими и неповторими и сме в положение непрестанно да развиваме нови страни от своята персона, да им помогнем да разцъфтят като цветята.

Флоралните талисмани са най-силните пролетни предмети, привличащи щастието и шанса. Ако са направени като елегантно бижу, те демонстрират хубост и класа, каквито има единствено в природата, изключително във времето на пролетното събуждане.

Вижте още кои са:

- талисманите срещу уроки;

- талисманите за шанс в любовта.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР