Човекът, който е разпространил документи на правителството на САЩ, разкриващи

...
Човекът, който е разпространил документи на правителството на САЩ, разкриващи
Коментари Харесай

The Washington Post твърди, че в САЩ знаят кой стои зад изтичането на разузнавателна информация

Човекът, който е популяризирал документи на държавното управление на Съединени американски щати, разкриващи шпиониране на съдружници и проекти за интервенция на Съединени американски щати във войната в Украйна, се оказва млад фен на оръжието, който е показа строго секретни документи със едва познати хора в чат-група, появила се по време на пандемията през 2020 година, написа в свое следствие американският вестник The Washington Post.

Документите са оповестени от консуматор под псевдонима OG в група от двайсетина души на платформата Discord. Членовете на групата са били обединени от любовта към оръжията, бойната техника и към Бог, отбелязва вестникът.

OG споделил на членовете на групата, че работи във " военна база ". Декриптираните документи засягат редица чувствителни тематики, достъп до които могат да имат единствено тези, които са минали месеци на инспекция, заключава изданието.

В тях се съдържат строго секретни доклади за местонахождението и придвижването на високопоставени политически водачи, както и тактически отчети за военните.

OG споделил секретните документи в групата, като изразил " очакване те да бъдат деликатни " с тях. Но за групата тези документи не са били забавни, членовете й са предпочитали да гледат видеоклипове в YouTube за бойна екипировка, преразказва вестникът диалози с членове на групата.

OG се ядосал и почнал да изпраща фотоси на класифицираните документи, някои от които са съдържали подробни карти на боевете в Украйна и строго класифицирани сателитни изображения на последствията от съветските ракетни удари по украинската електропреносна мрежа.

Освен това OG разгласил отчети, потвърждаващи дейностите на американското разузнаване, проникнало в съветските въоръжени сили. По-специално, че Египет е възнамерявал да продаде десетки хиляди ракети на Русия и догатките, че съветски наемници са възнамерявали да купуват оръжия от Турция, която е членка на НАТО, с цел да се бият с Украйна.

На 7 април американското издание The New York Times заяви, че в интернет са се появили американски секретни документи на украинска тема.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент, сподели, че приключването няма да подкопае връзките сред Украйна и Съединените щати. " Това е естествен разбор. И не виждам, че би трябвало по някакъв метод да подкопава нашите взаимоотношения с сътрудниците. Това не обърква никакви проекти, тъй като те се създават, към момента се създават оперативно и тактически ", сподели Подоляк в понеделник по време на ежедневния телемаратон.

На 7 април говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред Си Ен Ен, че Русия няма ни минимум подозрение, че Съединени американски щати и НАТО са директно или косвено забъркани в спора в Украйна. Така той отговори на въпрос за приключването на секретни документи в обществените мрежи по отношение на проектите на Съединени американски щати и НАТО за подготовка на въоръжените сили на Украйна за контранастъпление.

" Нивото на това присъединяване последователно нараства ", сподели той и добави, че " това усложнява цялата история, само че не може да повлияе на крайния резултат от специфичната интервенция ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР