Човек, принуден да става рано, рядко е доволен. Повече от

...
Човек, принуден да става рано, рядко е доволен. Повече от
Коментари Харесай

Малки хитрости как да се събуждате в добро настроение всяка сутрин

Човек, заставен да става рано, рядко е удовлетворен. Повече от всичко му се желае да се сгуши назад под топлите завивки и да си доспи. Вместо това би трябвало да стане и откакто завърши с досадните утринни ритуали, да тръгне за работа. Как освен това състояние да не е кисел и раздразним? Но съгласете се, че да започнеш деня в такова непоносимо въодушевление изнервя освен теб, само че и близките. При това сутрините могат да бъдат къде-къде по-ведри и приятни! Как ли?

За да се снабдите с така наречен „ ранно утринна сила “, американската психоложка Ейми Къди от Харвардското бизнес учебно заведение поучава: „ Още преди да станете, преди и дребният ви пръст да е докоснал пода, би трябвало хубаво да се протегнете и разтегнете. Изтегнете се на леглото в цялостен растеж, като разперите необятно ръцете и изпънете краката допустимо най-далече. Така ще повдигнете самочувствието си, ще засилите самоувереността си и ще се настроите оптимистично. Хората, които се разсънват по този метод, са щастливи, чак дразнещо щастливи! От това ще завоюват и „ киселиците “, тъй като раздвижването автоматизирано повдига духа “. 

Според психоложката ще извършите неприятна услуга на страстите си, в случай че се събуждате заран свити на кълбо като котка. Има доказателства, че тези, които спят в ембрионална поза, се разсънват доста по-стресирани. За страдание 40% от хората спят точно в тази поза. Това неизбежно се отразява върху самочувствието и настроението им, а работоспособността понижава. Ако умножим самостоятелните утрини по 7 дни в седмицата, по 12 месеца в годината, ще се получи низ от излишно злощастие. За да избегнете тази мрачна реалност, Къди предлага да ставате от леглото „ с верния крайник “. И да отделяте две минути, с цел да заемате така наречен „ разтегателна “ или „ мощна “ поза. Дори първоначално да се преструвате, възможностите последователно да усвоите този табиет са огромни!  

По принцип е известно, че страстите въздействат върху езика на тялото. Когато човек се усеща горделив и самонадеян, стойката му е по-изправена и близките го възприемат по-различно. Според Къди противоположното също е правилно. А точно, че езикът на тялото влияе значително върху мозъка, съзнанието и страстите. „ Силната “ поза подтиква продукцията на хормони – в тази ситуация на доминантния хормон тестостерон. Той се грижи за самочувствието ви и за това изключително наличие, което прави усещане на близките. Така че започнете деня си със мощен старт и се настройте за триумфи!

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР